fbpx

JCI Beograd putem donacija obezbeđuje obroke za socijalno ugrožene porodice

JCI Beograd (Junior Chamber International Beograd) trenutno sprovodi humanitarnu akciju pod nazivom „Doniraj obrok“.

Nakon Beograda, JCI Novi Sad pokrenuo je istu akciju na teritoriji Novog Sada. Akcija ima za cilj da pomogne pojedincima i porodicama iz osetljivih grupa, koji su dodatno pogođeni posledicama uvođenja vanrednog stanja, kao i zaposlenima u ugostiteljstvu, koje zbog smanjenog prometa poslodavci nisu uvek u prilici da zadrže na poslu.

Donacijama je za sada u Beogradu obezbeđeno više od 200 obroka, čija je raspodela počela 21. aprila. Cena jednog obroka iznosi 500 dinara, što predstavlja minimalan iznos za donaciju i uključuje troškove dostave.

Svesni smo da pandemija uzrokovana virusom Covid-19 posebno pogađa najsiromašnije članove našeg društva. Osim toga, ugostiteljski sektor se nosi sa velikim izazovima, a prognoze ukazuju da će ova delatnost biti možda i najviše i najdugoročnije pogođena. Kako bismo doprineli opstanku manjih restorana i istovremeno obezbedili socijalno ugroženim porodicama kvalitetan obrok, pozivamo sve zainteresovane pojedince i kompanije da se pridruže akciji.

„Pravo na hranu je jedno od osnovnih ljudskih prava. Ne dozvolimo da Covid-19 ima negativan uticaj na njegovo ostvarenje. Učinite dva dobra dela jednom donacijom. Osigurajte obrok i pomozite nekom da sačuva posao“ , poručuje Stefan Borovac, predsednik JCI Beograda.

Uplate se vrše na sledeći tekući račun: JCI Beograd, Banca Intesa 160-265041-62

 

 

Ostavi komentar