fbpx
POGLEDAJ OBLAKODEROV NOVI PROJEKAT - TEKSTOVE O IT ISTORIJI JUGOSLAVIJE! Od prvog domaćeg računara i robota, preko kompjuterske audio i vizuelne umetnosti | POGLEDAJ OBLAKODEROV NOVI PROJEKAT - TEKSTOVE O IT ISTORIJI JUGOSLAVIJE! Od prvog domaćeg računara i robota, preko kompjuterske audio i vizuelne umetnosti | POGLEDAJ OBLAKODEROV NOVI PROJEKAT - TEKSTOVE O IT ISTORIJI JUGOSLAVIJE! Od prvog domaćeg računara i robota, preko kompjuterske audio i vizuelne umetnosti | POGLEDAJ OBLAKODEROV NOVI PROJEKAT - TEKSTOVE O IT ISTORIJI JUGOSLAVIJE! Od prvog domaćeg računara i robota, preko kompjuterske audio i vizuelne umetnosti | POGLEDAJ OBLAKODEROV NOVI PROJEKAT - TEKSTOVE O IT ISTORIJI JUGOSLAVIJE! Od prvog domaćeg računara i robota, preko kompjuterske audio i vizuelne umetnosti | POGLEDAJ OBLAKODEROV NOVI PROJEKAT - TEKSTOVE O IT ISTORIJI JUGOSLAVIJE! Od prvog domaćeg računara i robota, preko kompjuterske audio i vizuelne umetnosti |

Kaleidoskop

Kroz „Kaleidoskop” predstavljamo radove mlade fotografkinje Marije Cerović Arsenijević. 

15. April 2020

U Oblakoderovoj desetoj virtuelnoj izložbi Kaleidoskop a sa vama delimo fotografije mlade fotografkinje Marija Cerović Arsenijević.

Marija Cerović Arsenijević je rođena 2001. godine. Trenutno je učenica Treće beogradske gimnazije, bilingvalnog smera. Želja joj je da upiše Arhitektonki fakultet ili Fakultet dramskih umetnosti.

Fotografija ju je privukla 2017.godine dok je putovala po Italiji. Fascinirali su je prizori, kao i celikupna jedinstvena estetika različitih boja na arhitektonskim objektima. Prvu fotografiju je napravila u Veneciji, lutajući uskim ulicama.

Najviše uživa u fotografisanju zanimljivih i neobičnih ljudi sa kojima se susreće. Stvara kompozicije koristeći se bojama i osobama koje se izdvajaju iz okoline i uklapaju uz celu energiju prostora. Hodajući  ulicom  razmišlja u kadrovima. Smatra da svuda oko nas ako se udubimo možemo uočiti  zanimljive prizore koji svesno ili nesvesno žele biti uhvaćeni. Kako kaže, suština fotografije nam pomaže da ovekovečimo naše misli, ideje, pogled na svet i da ispoljimo nasu ličnost i kreativnost kroz različite detalje.

Na boje koje prednjače na njenim radovima najviše su uticali njeni, vizuelno i tematski najdraži reditelji Wes Anderson i Krzysztof Kieślowski. Oni su je nadahnuli da počne da radi u spektru toplih i hladnih nijansi i kontrasta.

Veliki izbor lepih slika ili prizora biće tema ovih izdvojenih fotografija što u figurativnom značenju predstavlja reč kaleidoskop, odakle i ovaj naziv izložbe.

Njene ostale radove možete pogledati na njenom Instagram profilu.

Preporučeni tekstovi

Ogledala

Ogledala

U novoj virtelnoj izložbi predstavljamo odraze zabeležene korz objektiv Ive Pajković

Analogne beleške

Analogne beleške

U novoj virtuelnoj izložbi predstavljamo fotografije mladog autora Milana Stojkovića

Tu negde (u meni)

Tu negde (u meni)

Tu negde (u meni) predstavlja dugogodišnji niz pokušaja da shvatim sebe kao pojedinca i sebe kao deo nečeg mnogo većeg

Kamelija

Kamelija

U novoj foto reportaži Milana Todorovića donosimo pejzaže crnogorskog primorja i jugoslovenskog hotela Kamelija

Samo tren

Samo tren

U novoj virtuelnoj izložbi predstavljamo radove mlade pančevačke fotografkinje Natalije Stojanović

Pratite nas na:

0 Comments

Pošalji komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *