STIGAO JE NOVI BROJ OBLAKODER MAGAZINA! NABAVI SVOJ PRIMERAK U SVIM BOOKA KNJIŽARAMA, ILI NAM PIŠI NA MEJL oblakodermagazin@gmail.com | STIGAO JE NOVI BROJ OBLAKODER MAGAZINA! NABAVI SVOJ PRIMERAK U SVIM BOOKA KNJIŽARAMA, ILI NAM PIŠI NA MEJL oblakodermagazin@gmail.com | STIGAO JE NOVI BROJ OBLAKODER MAGAZINA! NABAVI SVOJ PRIMERAK U SVIM BOOKA KNJIŽARAMA, ILI NAM PIŠI NA MEJL oblakodermagazin@gmail.com | STIGAO JE NOVI BROJ OBLAKODER MAGAZINA! NABAVI SVOJ PRIMERAK U SVIM BOOKA KNJIŽARAMA, ILI NAM PIŠI NA MEJL oblakodermagazin@gmail.com | STIGAO JE NOVI BROJ OBLAKODER MAGAZINA! NABAVI SVOJ PRIMERAK U SVIM BOOKA KNJIŽARAMA, ILI NAM PIŠI NA MEJL oblakodermagazin@gmail.com

Oblakoder merch   |    Newsletter    |    Patreon   |   Antifejk

Kameo – Festival kratkometražnog filma u Čačku

Festival kratkometražnog filma „Kameo“ biće održan 11. i 12. avgusta u Čačku
22. June 2022.

Tematska sloboda je važna svakom ko se bavi umetnošću; kroz nju se najbolje artikulišu misli i autorske vizije. Prva godina festivala „Kameo“ je godina slobode, te smo odlučili da je pružimo svim autorkama i autorima koji budu poslali svoje filmove. Jedino ograničenje je dužina filma: 15 minuta, a učesnici će moći da odaberu da li žele da nam se predstave kroz igrani, dokumentarni, animirani ili eksperimentalni film.

Nove generacije umetnika i te kako rade na decentralizaciji kulture, zato se iz godine u godinu osnivaju novi filmski i pozorišni festivali širom regiona, koji lokalnom stanovništvu pružaju priliku susreta sa novim i manje poznatim umetničkim formama.

Na festivalu „Kameo“, imaćete priliku da prisustvujete projekcijama i razgovoru sa učesnicima, kao i masterklasovima, na kojima će naše gošće i gosti govoriti o samom procesu nastajanja filma, preprekama i konačnom stvaranju umetničkog dela.

Koncept letnjeg filmskog festivala uvek je uzbudljiv, a pored artikulacije mladih neafirmisanih autorki i autora, pruža priliku upoznavanja i druženja, koja je još jedna od naših tendencija.

Čačak je grad koji zaslužuje bogatu filmsku tradiciju, a osnivanjem ovog festivala, nadamo se da smo bliže tom cilju. Prva i početna godina festivala „Kameo“, revijalnog je karaktera, tako da ste pozvani i slobodni da šaljete bilo koje od svojih kratkih ostvarenja.

Autori svoje filmove šalju na mejl kinoklubkameo@gmail.com u vidu jutjub ili vimeo linka.

Sve informacije kao i najave za festival možete pratiti na našem instagram profilu @festival_kameo

Najnovije iz: Sanduče

Preporučeni tekstovi

Pratite nas na:

0 Comments

Pošalji komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *