fbpx
POGLEDAJ OBLAKODEROV NOVI PROJEKAT - TEKSTOVE O IT ISTORIJI JUGOSLAVIJE! Od prvog domaćeg računara i robota, preko kompjuterske audio i vizuelne umetnosti | POGLEDAJ OBLAKODEROV NOVI PROJEKAT - TEKSTOVE O IT ISTORIJI JUGOSLAVIJE! Od prvog domaćeg računara i robota, preko kompjuterske audio i vizuelne umetnosti | POGLEDAJ OBLAKODEROV NOVI PROJEKAT - TEKSTOVE O IT ISTORIJI JUGOSLAVIJE! Od prvog domaćeg računara i robota, preko kompjuterske audio i vizuelne umetnosti | POGLEDAJ OBLAKODEROV NOVI PROJEKAT - TEKSTOVE O IT ISTORIJI JUGOSLAVIJE! Od prvog domaćeg računara i robota, preko kompjuterske audio i vizuelne umetnosti | POGLEDAJ OBLAKODEROV NOVI PROJEKAT - TEKSTOVE O IT ISTORIJI JUGOSLAVIJE! Od prvog domaćeg računara i robota, preko kompjuterske audio i vizuelne umetnosti | POGLEDAJ OBLAKODEROV NOVI PROJEKAT - TEKSTOVE O IT ISTORIJI JUGOSLAVIJE! Od prvog domaćeg računara i robota, preko kompjuterske audio i vizuelne umetnosti |

Katarina Škrbić – o kućicama u Zasavici, brendu Buzzoffski i svemu što ta filozofija podrazumeva

U trećoj video reportaži predstavljamo vam Katarinu Škrbić koja stoji iza brenda Buzzoffski

1. December 2021

Buzzoffski je smišljenica, nastala od reči buzz off, što bi u prevodu značilo zbrisati, odjuriti. To je osoba koja je rešila da se vrati u prirodu i posveti vreme sebi. Zbog toga, Katarina Škrbić želi da svaka osoba postane Miss ili Mister Buzzoffski, nakon što jednom poseti njene kućice, postavljene u specijalnom rezervatu prirode Zasavica u blizini Sremske Mitrovice.

Katarina je mlada arhitektica koja je napravila (za sada) dve kućice – „Mirku“ i „Mozak na pašu“, sa željom da one budu 100% održive i to je ono čemu teži.

Ukoliko se upustite u ovu avanturu, otkrićete kako izgleda koristiti struju dobijenu iz solarnih panela, kompostni toalet i ostale ekološki efikasne sisteme koje je Katarina izabrala, s obzirom na činjenicu da se kućice nalaze off grid, odnosno, van mreže.

„Buzzoffski kućice su napravljene kao način da vam pomognemo da se isključite kada je to najpotrebnije! Nastali smo u želji da se oslobodimo konvencija i očekivanja savremenog života i pristupimo inspirišućim velesilama prirode. Doduše, trebalo je i nama par udaraca da se otrgnemo iz svakodnevne „9 do 5″ omame. Sad je vaš red!“ – poručuje Katarina, a nama je u reportaži otkrila kako je nastala sama ideja, na koji način se razvijala i kakve planove ima u budućnosti.

Celu reportažu možete pogledati na YouTube-u:

Preporučeni tekstovi

Pratite nas na:

0 Comments

Pošalji komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *