fbpx
POGLEDAJ OBLAKODEROV NOVI PROJEKAT - TEKSTOVE O IT ISTORIJI JUGOSLAVIJE! Od prvog domaćeg računara i robota, preko kompjuterske audio i vizuelne umetnosti | POGLEDAJ OBLAKODEROV NOVI PROJEKAT - TEKSTOVE O IT ISTORIJI JUGOSLAVIJE! Od prvog domaćeg računara i robota, preko kompjuterske audio i vizuelne umetnosti | POGLEDAJ OBLAKODEROV NOVI PROJEKAT - TEKSTOVE O IT ISTORIJI JUGOSLAVIJE! Od prvog domaćeg računara i robota, preko kompjuterske audio i vizuelne umetnosti | POGLEDAJ OBLAKODEROV NOVI PROJEKAT - TEKSTOVE O IT ISTORIJI JUGOSLAVIJE! Od prvog domaćeg računara i robota, preko kompjuterske audio i vizuelne umetnosti | POGLEDAJ OBLAKODEROV NOVI PROJEKAT - TEKSTOVE O IT ISTORIJI JUGOSLAVIJE! Od prvog domaćeg računara i robota, preko kompjuterske audio i vizuelne umetnosti | POGLEDAJ OBLAKODEROV NOVI PROJEKAT - TEKSTOVE O IT ISTORIJI JUGOSLAVIJE! Od prvog domaćeg računara i robota, preko kompjuterske audio i vizuelne umetnosti |

Katarzična pesma i video Sve što boli proći će najavljuju Proto Tip promociju albuma

Koncertna promocija albuma „S ivice sanjanja" biće održana u petak od 20.30 časova u Domu omladine Beograda

9. November 2023

Proto Tip predstavlja video spot za „Sve što boli proći će”, peti singl s albuma „S ivice sanjanja”. Velika beogradska promocija albuma zakazana je za petak 10. novembar u Domu omladine Beograd, a gosti na koncertu su Sitzpinker i šabačka grupa Lu.

Krajem februara Proto Tip objavio je „S ivice sanjanja”, prvi studijski album u karijeri benda koji je osnovan 2017. godine. Album su svirali uživo na prestižnim festivalima kao što su MENT, Arsenal fest i Kontakt, uz grupne i solo koncerte u Nišu, Novom Sadu, Valjevu, Skoplju, Kragujevcu… Koncert u Beogradu bitan je trenutak u karijeri benda koji danas čine Nikola Čučković (glas i gitara), Damjan Nedelkov (gitara), Danilo Ilić (bubanj) i Pavle Dimitrijević (bas i vokal) uz redovnog gosta Miloša Stevanovića Lavana (trombon, grupa Neven) i još par specijalnih gostiju za ovaj koncert. Pre „Sve što boli proći će” bend je kao singlove s albuma objavio „Kako ovde”, „Duša u šaci”, „Krećem se” i „Svet se menja”. „Sve što boli…” na više načina zatvara jednu etapu u životu benda i počinje drugu.

„Sve što boli proći će je pesma koju smo poslednju napisali i sa njom smo nekako zaokružili album. Vremenom nam je postala najdraža pesma. To je prva saradanja sa Milošem Stevanovićem iz grupe Neven, koji nam je postao i veoma dobar prijatelj i redovan gost na koncertima. Damjan je u aranžmanu zamislio da se pesma koja je elegijske prirode, završava dub instrumentalom. Iako je to donekle fiks ideja, profunkcionisalo je čarobno. Nekako je ta pesma postala kulminativna tačka albuma i u njoj se događa preokret na planu raspoloženja i odnosa prema životu,” kaže Nikola Čučković.

Spot je radila ekipa u sastavu Nemanja Bajagić (režija), Srđan Mančev (režija i kamera), Vladimir Andrejević (montaža), Staša Ivanović (koreografkinja), Aleksa Vitorović (kolor korekcija) i sniman je u selu Vlasi, podno Stare Planine. Pored članova benda pojavljuju se i Vladimir Bolta, Teona Milićević i Nikola Malbaša.

Koncertna promocija albuma „S ivice sanjanja” održaće se u petak od 20.30h, a ulaznice su u prodaji na svim mestima efinity.rs i tickets.rs, kao i online po ceni od 1000rsd. Na dan koncerta cena ulaznice će biti 1200. Limitiran broj karata po ceni od 800rsd u prodaji je u Kuli (Cetinjska 15), kao i u Zaokretu.

Proto Tip uveliko radi na novim pesmama, a snimio je i pesmu za kompilaciju Hali Gali 2 koja će se pojaviti početkom sledeće godine i na kojoj će pored učesnika HG1 biti predstavljeno i nekoliko novih mladih bendova.

Naslovna fotografija: Bartol Aleksa

Preporučeni tekstovi

Petnaest godina najbolje indie žurke

Petnaest godina najbolje indie žurke

Poslednja u nizu legendarnih Kišobran žurki biće održana 2. decembra u Dragstoru, a u susret njoj razgovaramo sa onima koji Kišobran obema rukama drže već petnaest godina

15 godina sakrivanja pod Kišobranom

15 godina sakrivanja pod Kišobranom

Drugog decembra, tj. za koji dan, jedna od omiljenih gradskih žurki prestaje da postoji, pa evo ličnog osvrta na to kako je bilo posećivati Kišobran žurke

Pratite nas na:

0 Comments

Pošalji komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *