fbpx

„Klavirsko nebo" uživo u Centru za kulturu "Vlada Divljan"

Prvi konkurs "Klavirsko nebo" koji su zajedničkim snagama organizovali Pop Depresija i Kišobran uz podršku LP Dua završio se krajem septembra prošle godine objavljivanjem kompilacije na kojoj je predstavljeno 17 kompozicija napisanih za klavir autora iz Srbije. Sutra, 15. marta u Centru za kulturu "Vlada Divljan" biće održan promotivni koncert Klavirsko nebo, na kome će nastupiti Pavle Popov, Milica Predolac, Andrej Negić, Milica Tegeltija i Luka Ignjatović i Petar Stevanović/Ljubičice.

Ovo je prvi od niza koncerata na kojima će nastupiti kompozitori koji su učestvovali na kompilaciji.

Prvi kompozitor/pijanista koji će se predstaviti na koncertu je Pavle Popov! Pavle Popov je multi-instrumentalista iz Beograda rođen 1989. godine. Završio je Muzičku akademiju u Beogradu, odsek za teoriju muzike i kontrabas na akademiji u Kragujevcu. Na sceni je aktivan od 2000. godine, sa bendom “Sve ili Ništa” sa kojim izdaje album za PGP RTS. Ubrzo potom Pavle izlazi iz mejnstrim voda i okreće se alternativnom zvuku. Sa više beogradskih bendova je nastupao na festivalima u Srbiji i regionu, a trenutno nastupa sa grupama Sergio Lounge i Coucou Abel. Takođe se bavi i filmskom muzikom, kao i modernom klasičnom muzikom.

Drugi izvođači koji su najavljeni su Milica Tegeltija i Luka Ignjatović. Posle divne saradnje i dve kompozicije koje su napravili za klavir i saksofon (Pavana i Cassiopeia) ovaj tandem odlučio je da snimi kompletan album tokom 2019. godine i 15. marta ćete biti u prilici da čujete i jednu novu kompoziciju.

Treći učesnik koncerta Klavirsko nebo UŽIVO je Andrej Negić, kompozitor i pijanista i član Ansambla za drugu novu muziku.

Milica Predolac je sledeći izvođač, a moćnu Varvaru odsviraće u 4 ruke sa Anom Vasić.

Poslednji učesnik koncerta Klavirsko nebo UŽIVO je Petar Stevanović, polovina tandema Ljubičice&Co.

Više o Klavirskom nebu i učesnicima možete pročitati u velikom intervjuu koji je Oblakoder uradio sa učesnicima kompilacije i organizatorima.

Ostavi komentar