Klavirsko nebo uživo u Centru za kulturu Vlada Divljan

U Centru za kulturu "Vlada Divljan" sutra će biti održan promotivni koncert Klavirsko nebo, na kom nastupaju kompozitori koji su učestvovali na kompilaciji.

14. March 2019

Prvi konkurs “Klavirsko nebo” koji su zajedničkim snagama organizovali Pop Depresija i Kišobran uz podršku LP Dua završio se krajem septembra prošle godine objavljivanjem kompilacije na kojoj je predstavljeno 17 kompozicija napisanih za klavir autora iz Srbije. Sutra, 15. marta u Centru za kulturu “Vlada Divljan” biće održan promotivni koncert Klavirsko nebo, na kome će nastupiti Pavle Popov, Milica Predolac, Andrej Negić, Milica Tegeltija i Luka Ignjatović i Petar Stevanović/Ljubičice.

Ovo je prvi od niza koncerata na kojima će nastupiti kompozitori koji su učestvovali na kompilaciji.

Prvi kompozitor/pijanista koji će se predstaviti na koncertu je Pavle Popov! Pavle Popov je multi-instrumentalista iz Beograda rođen 1989. godine. Završio je Muzičku akademiju u Beogradu, odsek za teoriju muzike i kontrabas na akademiji u Kragujevcu. Na sceni je aktivan od 2000. godine, sa bendom “Sve ili Ništa” sa kojim izdaje album za PGP RTS. Ubrzo potom Pavle izlazi iz mejnstrim voda i okreće se alternativnom zvuku. Sa više beogradskih bendova je nastupao na festivalima u Srbiji i regionu, a trenutno nastupa sa grupama Sergio Lounge i Coucou Abel. Takođe se bavi i filmskom muzikom, kao i modernom klasičnom muzikom.

Drugi izvođači koji su najavljeni su Milica Tegeltija i Luka Ignjatović. Posle divne saradnje i dve kompozicije koje su napravili za klavir i saksofon (Pavana i Cassiopeia) ovaj tandem odlučio je da snimi kompletan album tokom 2019. godine i 15. marta ćete biti u prilici da čujete i jednu novu kompoziciju.

Treći učesnik koncerta Klavirsko nebo UŽIVO je Andrej Negić, kompozitor i pijanista i član Ansambla za drugu novu muziku.

Milica Predolac je sledeći izvođač, a moćnu Varvaru odsviraće u 4 ruke sa Anom Vasić.

Poslednji učesnik koncerta Klavirsko nebo UŽIVO je Petar Stevanović, polovina tandema Ljubičice&Co.

Više o Klavirskom nebu i učesnicima možete pročitati u velikom intervjuu koji je Oblakoder uradio sa učesnicima kompilacije i organizatorima.

Tagovi:

Pratite nas na:

0 Comments

Pošalji komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *