Književni festival Krokodil biće održan krajem avgusta

Ovogodišnje izdanje festivala biće realizovano ispred Muzeja Jugoslavije od 28. do 30. avgusta
10. August 2020.

Dvanaesto izdanje književnog festivala KROKODIL održaće se u petak, subotu i nedelju, 28, 29 i 30. avgusta pod simboličnim nazivom Remake / Remodel. Na amfiteatru ispred Muzeja Jugoslavije gostovaće dvadesetak istaknutih regionalnih pesnikinja i proznih spisateljica, dok će kao i prethodnih godina biti organizovane raznolike tribine u okviru kojih će se govoriti o najaktuelnijim društveno-političkim temama iz perspektive kulture.

„S obzirom da već neko vreme, zbog pandemije virusa Covid-19, živimo u ambijentu takozvane „nove normalnosti” i svetu koji evidentno više nikada neće biti isti, veoma brzo nam je postalo jasno da su nam za tumačenje ove i ovakve stvarnosti potrebni novi, sveži narativi ali i novi, sveži glasovi koji te narative mogu da uverljivo interpretiraju. Zbog ovoga smo odlučili da preuzmemo naslov čuvene pesme Roxy Music iz 1972. godine  – Remake Remodel – ali i da ga osavremenimo te da mu damo potpuno novo, drugačije značenje”, navedeno je na sajtu KROKODILA.

Na festivalu će biti predstavljene autorke iz Srbije i regiona kao što su Lana Bastašić, Lejla Kalamujić, Radmila Petrović, Adelina Teršani, Ana Vučković, Milica Vučković, Magdalena Blažević, Rumena Bužarovska, Jasna Dimitrijević, Senka Marić, Maša Seničić i Tanja Stupar Trifunović.

Putem video linka uključiće se Maša Kolanović, Suzana Tratnik, Olja Savičević Ivančević, Luiza Buharova, Monika Herceg i Svetlana Slapšak.

Program ovogodišnjeg festival će biti besplatan. U skladu s epidemiološkom situacijom, broj posetilaca biće ograničen,  stoga će biti neophodno prijaviti se slanjem ličnih podataka na e-mail adresu office@krokodil.rs.

Celokupan program Festivala KROKODIL biće prenošen i uživo naYouTube kanalui Facebook stranici Krokodil Engaging Words kao i na njihovoj web stranici.

Festival će i ove godine biti humanitarnog karaktera. Ove godine prikupljaće se sredstva za pomoć onima koji su, nakon razorne eksplozije u glavnom gradu Libana, ostali bez elementarnih životnih uslova.

Detaljnije informcije o programu i ostalim stvarima možete pronaći na sajtu KROKODIL.

Najnovije iz: Sanduče

0 Comments

Pošalji komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Pratite nas na:

Preporučeni tekstovi