fbpx
ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji

Koncert benda The Smile 14. juna u Hangaru

Kreativni dvojac Radiohead-a po prvi put u Beogradu

3. April 2024

Britanski bend “The Smile” su tokom pandemije osnovali najistaknutiji članovi jednog od najuticajnijih bendova današnjice “Radioheada”, legendarni Thom Yorke i Jonny Greenwood sa Tomom Skinnerom, bubnjarem “Sons of Kemet”. S obzirom da “Radiohead” nikada nije nastupao u Srbiji 14. juna će biti jedinstvena prilika da njihova brojna publika doživi Yorkea i Greenwooda u live nastupu u Hangaru, posebno što je zvuk “The Smile-a” opisan kao “opušteniji i slobodniji Radiohead”. Koncert u Beogradu je deo njihove turneje tokom koje će nastupati u velikim gradovima širom Evrope i rodne Britanije.

“The Smile” su svojim prvim singlovima i nastupima izazvali veliku pažnju javnosti, a drugi album “Wall Of Eyes” sa osam novih pesama objavljen je 26. januara. Kao najava novog albuma krajem prošle godine predstavljen je spot za naslovnu numeru u režiji Pola Thomasa Andersona, sa kojim su nastavili saradnju i na snimanju spota za pesmu “Friend Of A Friend”.

MEDIJI O ALBUMU “WALL OF EYES”

NME – 4*  “It does not feel like a stretch to suggest that The Smile are one of the finest and most inventive rock bands on the planet right now.”

Rolling Stone – 4*  “The Smile continue to be a uniquely brilliant proposition.”

RAVNO DO DNA – 9/10 “Uživancija je pratiti putanju The Smilea koji se u kratkom roku otarasio epiteta ‘side project’ i prometnuo u atipičnu supergrupu koja jaše naizgled beskonačni val kreativnosti. Više nema nikakve dileme, The Smile je jedan od najuzbudljivijih bendova današnjice.”

VEČERNJI LIST – “Nije to nikakvo prenemaganje, nego niz odličnih novih pjesama odsviranih beskompromisno i s visokim estetskim kriterijima na pameti, te delikatnim emocijama i zanimljivim tekstovima koje samo ova dvojica, skupa sa Skinnerom, mogu prodati u tolikim količinama. “

Tokom cele turneje, pa i na koncertu u Beogradu, “The Smile-u” će se kao gost pridružiti još jedan muzičar koji se, kao i oni, neprestano menja i istražuje nova muzička područja. Britanski muzičar James Holden na sceni je već 20 godina, a za to vreme poneo je mnoge titule – producent, remikser, DJ, šef izdavačke kuće, synth maestro, vođa benda, miks inženjer. Inače oprobao se u mnogim žanrovima: trance, progressive house, minimal techno, IDM, synth, jazz i drugim, a već sa 19 godina Holden je doživeo veliki uspeh sa svojim trance singlom Horizons, što mu je donelo karijeru svetskog DJ-a i producenta koji radi remikse za velike zvezde od Madone i Britni Spirs do Radiohead-a, New Ordera i Depeche Mode. Ipak poslednjih desetak godina James Hodlen je ostavio DJ slušalice i svoju muziku izvodi uživo, što će publika po prvi put imati priliku i da doživi.

Za koncert je rasprodano već 80% kapaciteta Hangara, a preostale ulaznice su u prodaji preko platforme efinity.rs po ceni od 4.900 dinara za parter i 5.400 za tribine.

Preporučeni tekstovi

Pratite nas na:

0 Comments

Pošalji komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *