fbpx

Konferencija TEDxBelgrade po peti put u Beogradu

Konferencija TEDxBelgrade 2020 će biti održana 28. marta u Narodnoj biblioteci Srbije, pod sloganom “Shape the world of tomorrow”.
27. February 2020.

Kako će izgledati svet budućnosti i kako da se pripremimo za promene koje nova tehnološka otkrićaunoseunašživot?

Upravo to je i centralna tema konferencije TEDxBelgrade 2020 koja će biti održana 28. marta u Narodnoj biblioteci Srbije, pod sloganom “Shape the world of tomorrow”. Kroz dvanaest inspirativnih govora istaknutih predstavnika zajednice, posetioci će imati priliku da dožive iskustvo TED događaja u Beogradu i da učestvuju u razmeni ideja vrednih širenja.

U svetu koji se neprestano menja, teško je predvideti šta nas očekuje u budućnosti kad su u pitanju nova tehnološka otkrića i njihov uticaj na sve nas. Da li će društvo koje poznajemo pretrpeti značajne promene i koje veštine će biti potrebne za funkcionisanje u takvom društvu? Kolika će biti uloga kulture i umetnosti u našim životima? Ovim i drugim pitanjima baviće se učesnici ovogodišnje konferencije TEDxBelgrade, koja će pokriti oblasti poput nauke, medicine, tenologije, preko društvenih i obrazovnih sistema, pa sve do saveta za lični razvoj.

Koncept TED konferencije nastao je 1984. godine kada su se tri teme: tehnologija, zabava i dizajn (engl. ​T​echnology, ​En​ tertainement, ​D​esign) spojile na jednom događaju. Danas TED konferencije pokrivaju mnogo širi opseg tema, ali je prvobitna zamisao ostala ista, a to je širenje ideja. TED kao neprofitna organizacija već godinama radi na stvaranju zajednice ljudi iz različitih disciplina i kultura koji su okupljeni upravo oko vizije šrenja ideja, a među govornicima na TED konferencijama do sada su se našli neki od najvećih umova današnjice kao što su Bil Gejts, Stiv Džobs i Gordon Braun. Kako bi se duh TED-a preneo i vizija širila, osmišljeni su nezavisno organizovani TEDx događaji, čiji je cilj kreiranje TED iskustva u manjim zajednicama.

TEDxBelgrade 2020 će se 28.marta održati peti put u našem gradu, a među govornicima koji su do sada najavljeni nalaze se predstavnici naučnih i kulturnih institucija, medijskih udruženja i humanitarnih organizacija koji su svojim radom ostavili trag u zajednici. Zahvaljujući mogućnosti da se među svim učesnicima razmene ideje i iskustva, ova konferencija će biti dobra prilika da se pripremimo za promene koje nas očekuju u budućnosti.

Za više informacija posetite sajt ​tedxbelgrade.o​rg

Najnovije iz: Sanduče

0 Comments

Pošalji komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Pratite nas na:

Preporučeni tekstovi

Kragujevac dobio prvi Reciklomat u Srbiji

Kragujevac dobio prvi Reciklomat u Srbiji

JКP Šumadija Кragujevac u cilju unapređenja svojih usluga nabavilo je Reciklomat – pametnu mašinu za prikupljanje i sortiranje ambalažnog otpada (plastičnih flaša, limenki i staklene ambalaže).