Kragujevac dobio prvi Reciklomat u Srbiji

JКP Šumadija Кragujevac u cilju unapređenja svojih usluga nabavilo je Reciklomat – pametnu mašinu za prikupljanje i sortiranje ambalažnog otpada (plastičnih flaša, limenki i staklene ambalaže).
6. July 2020.

Reciklomat, prvi u Srbiji ima mogućnost prepoznavanja različitih tipova otpada, njegovo prihvatanje i skladištenje, vrednuje otpad i vrši upis novčanog iznosa predate ambalaže u personalizovane i nepersonalizovane eКG kartice.

Postavljanjem mašine građani će aktivno moći da učestvuju u razvoju i unapređenju usluga. Benefite od ovakvog načina reciklaže imaju ne samo korisnici javnog prevoza na teritoriji grada, već i korisnici telekomunikacionih usluga.

Na ovaj način JКP Šumadija Кragujevac, tehnološki partner APEX Solution Technology i društveno odgovorna kompanija Globaltel doo, kao sponzor priključili su se svetskom trendu reciklaže ambalažnog otpada sa ciljem da se građani motivišu i efikasnije uključe u proces sortiranja otpada.

Sistem nagrađivanja upotrebljen na prvom Reciklomatu u Кragujevcu nagrađuje svako odgovorno lice sa 7,00 RSD po unetom ambalažnom predmetu (plastična ili staklena flaša i aluminijumska limenka), a iznos od predate ambalaže se automatski upisuje putem čitača na personalizovane i nepersonalizovane eКG kartice.

Кompanija Globaltel doo, žiteljima Кragujevca je omogućila bonus od 3 gigabajta mobilnog 4G interneta za uspešno povezivanje eКG kartice i Globaltel mobilnog broja pozivom na #340broj eКG kartice.

Uz potvrdu da ste uspešno povezali Globaltel i eКG karticu, stiže vam 3 gigabajta mobilnog interneta.

Svaki sledeći 1,00 RSD eКG dopune od reciklaže automatski donosi novih 10 megabajta interneta, a na 100, 00 RSD dobija se 1 gigabajt.

Povezivanje ovakvog načina ostvarivanja novčanog iznosa putem reciklaže kroz tehničku podršku omogućio je partner APEX Solution Technology.

Postavljanje jedne ovakve mašine u Кragujevcu ima za cilj da ne samo poboljša ekološku situaciju u gradu, već i da se sistemom nagrađivanja motivišu građani da na pravilan način vrše primarnu selekciju i razvrstavanje ambalažnog otpada.

Tekst preuzet sa sajta: www.glassumadije.rs

Naslovna fotografija: M.O.

Tagovi: reciklomat
Najnovije iz: Sanduče

0 Comments

Pošalji komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Pratite nas na:

Preporučeni tekstovi