fbpx

Kralj Čačka i Marko Marić predstavljaju Poslednju avanturu Kaktus Bate

Kralj Čačka i Marko Marić predstavljaju originalnu muziku nastalu za dokumentarno-igrani film ,,Poslednja avantura Kaktus Bate" reditelja Đorđa Markovića.

13. March 2020

Kralj Čačka i Marko Marić predstavljaju originalnu muziku nastalu za dokumentarno-igrani film Poslednja avantura Kaktus Bate reditelja Đorđa Markovića.

Film je imao premijeru u maju 2018. godine na Beldocsu, a posle velikog interesovanja i brojnih pitanja da li će muzika biti dostupna nezavisno od filma, Marko Marić je napravio jednu homogenu celinu koja može da se sluša u jednom dahu, ali i kao pojedinačne pesme na “običnom” albumu. Autor naslovne strane je proslavljeni strip autor Aleksandar Zograf.

,,Muzika za film Poslednja avantura Kaktus Bate snimana je u kućnom studiju. Za audio izdanje muzike na pojedinim kompozicijama su naknadno izvršene minimalne intervencije u vidu dosnimavanja, remiksovanja i rearanžiranja,” rekao je Marko Marić.

Autori muzike za Poslednju avanturu Kaktus Bate su braća Marić, Nenad (Kralj Čačka) i Marko, gostujući muzičari bili su Miladin Stojković – kontrabas, Rastko Uzunović – klarinet, i Aleksandra Bengin – violončelo. Miks je uradio Marko Marić, a mastering Janko Maraš.

Album je dostupan na svimdigitalnim platformama za preslušavanje kao i na deezeru i Youtube-u. Takođe, album može da se presluša i kupi na bandcampu izdavača, Pop Depresije.

Film Poslednja avatura Kaktus Bate prati Aleksandra Zografa, našeg poznatog strip autora, koji otkriva neobičan strip iz perioda Drugog svetskog rata. Njegov junak je Kaktus Bata – mali kaktus zarobljen u saksiji. Zaintrigiran, Zograf istražuje život autora Kaktus Bate – malo poznatog umetnika Veljka Kockara. Uskoro otkriva da je Kockar uhapšen neposredno po oslobađanju Beograda 1944. godine. Optužen je da je bio agent Gestapoa i streljan.

Pratite nas na:

0 Comments

Pošalji komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *