fbpx
POGLEDAJ OBLAKODEROV NOVI PROJEKAT - TEKSTOVE O IT ISTORIJI JUGOSLAVIJE! Od prvog domaćeg računara i robota, preko kompjuterske audio i vizuelne umetnosti | POGLEDAJ OBLAKODEROV NOVI PROJEKAT - TEKSTOVE O IT ISTORIJI JUGOSLAVIJE! Od prvog domaćeg računara i robota, preko kompjuterske audio i vizuelne umetnosti | POGLEDAJ OBLAKODEROV NOVI PROJEKAT - TEKSTOVE O IT ISTORIJI JUGOSLAVIJE! Od prvog domaćeg računara i robota, preko kompjuterske audio i vizuelne umetnosti | POGLEDAJ OBLAKODEROV NOVI PROJEKAT - TEKSTOVE O IT ISTORIJI JUGOSLAVIJE! Od prvog domaćeg računara i robota, preko kompjuterske audio i vizuelne umetnosti | POGLEDAJ OBLAKODEROV NOVI PROJEKAT - TEKSTOVE O IT ISTORIJI JUGOSLAVIJE! Od prvog domaćeg računara i robota, preko kompjuterske audio i vizuelne umetnosti | POGLEDAJ OBLAKODEROV NOVI PROJEKAT - TEKSTOVE O IT ISTORIJI JUGOSLAVIJE! Od prvog domaćeg računara i robota, preko kompjuterske audio i vizuelne umetnosti |

KRŠ Produkcija: Stiže treće izdanje The UniverCity Festivala

Sedam dana multidisciplinarnog programa, od 25. novembra do 01. decembra, u Podgorici
20. November 2023.

KRŠ Produkcija i Studentski Kulturni Centar sa ponosom najavljuju treće po redu izdanje The UniverCity Festivala, multidisciplinarne manifestacije koja spaja muziku, umetnost, izložbe, radionice i filmske projekcije. Ovaj sedmodnevni festival će se održati od 25. novembra do 01. decembra 2023. godine u Podgorici i donosi raznolik program koji će zadovoljiti sve ljubitelje kreativnosti i zabave.

Iz organizacije su najavili da već prve večeri festivala, 25. novembra, posetioce očekuje nezaboravan muzički doživljaj sa nastupom jednog od vodećih imena elektronske muzike, Romana Flügela, koji će se održati u CKZ Ribnica u Podgorici. Ovaj muzički virtuoz će svojim setom osigurati nezaboravno iskustvo za sve prisutne.

Roman Flügel je istaknuti nemački DJ i producent elektronske muzike, a važi za jednog od pionira i utemeljivača elektronske scene u Nemačkoj. Flügel je stvorio neke od najpoznatijih elektronskih hitova devedesetih, uključujući „Rocker” koji je postao klasik ovog muzičkog pravca. Njegova muzika obuhvata različite žanrove, uključujući techno, house, ambient, i druge, a njegova sposobnost da spaja različite muzičke žanrove i stvara jedinstveni zvuk osvojila je brojnu publiku širom svijeta.

Posljednji dan festivala, 01. decembar, obeležiće završni muzički spektakl u Univerzitetskoj dvorani, i čuveni ÂME sa četvoročasovnim setom. Očekuje se da će ovaj završni događaj privući ljubitelje elektronske muzike iz regiona i šire.

Ovaj dvojac čine Kristian Beyer i Frank Wiedemann, nemački producenti čija muzika je uglavnom elektronska, a stil se kreće od deep house-a do techno-a. U sinergiji, njihovi dvostruki pandani se identifikuju kao deo njihove umetnosti: Frank kao kompozitor ili kreativni pokretač live nastupa, a Kristian kao istraživač i DJ – svaki njegov maratonski set je putovanje i vizija, a Kristiana ćemo slušati u dvorani Univerziteta. 

Likovni dio programa obeležiće izložba „Podgorička klabing scena od devedesetih do danas”, arhivskih materijala podgoričke klabing scene, koja ima za cilj da pruži autentičan uvid u razvoj podgoričke klabing scene kroz lične arhive i sećanja.

Aktivistička radionica „Partokratija ili empatija: Otpor za ponijeti i drugi recepti”, koju organizuje kolektiv Škart, biće održana prvog dana The UniverCity festivala, najavili su organizatori. 

Radionica će se sastojati iz nekoliko segmenata koji će se realizovati 25. i 26. novembra u CKZ Ribnica u Podgorici. 

Prvi deo će se fokusirati na važnost udruživanja i izgradnje nehijerarhijskih platformi, dok će se drugi deo baviti metodama artikulacije društveno-političke pozicije kroz umetničku kolektivnu praksu. Kroz razgovore, diskusije, izradu plakata/objekata/transparenata, i performativno izvođenje rada u javnom prostoru, učesnici će imati priliku da aktivno učestvuju i izraze svoje ideje.

Urednica umetničkog programa je Nela Gligorović, a kolektiv Škart, osnovan je 1990. godine, i kontinuirano istražuje i prepliće granične forme poezije, arhitekture, grafičkog dizajna, performansa, muzike, edukacije i društvenog aktivizma, kao umetnički kolektiv koji angažuje različite zajednice prevodeći društvenu praksu u vizuelni jezik, i već više od tri decenije spaja, razgovara, stvara, diskutuje sa različitim zajednicama, praktikujući empatiju, solidarnost, vrednosti zajedništva i jednakosti. U društvu izgubljenom u partokratiji, empatija je odgovor, empatija kao strategija otpora, i pojedinca i kolektiva.

Pored navedenog, sedmodnevni program će sadržati i niz filmskih projekcija, predavanja i panel diskusija, o čemu će svi zainteresovani naći informacije na društvenim mrežama KRŠ Produkcije.

Ulaznice za The UniverCity3 možete kupiti putem sajta fixr.co kao i u CKZ Ribnica i u Tien caffe, a sve potrebne informacije možete pratiti na društvenim mrežama Krš Produkcije.

Festival se realizuje u saradnji sa Studentskim radiom KRŠ, a festival su podržali i Ministarstvo kulture i medija Crne Gore, Ministarstvo ekonomskog razvoja i turizma, Sekretarijat za kulturu i sport Glavnog Grada, CKB banka, Nikšićko pivo, Knjaz Miloš.

Najnovije iz: Sanduče

Preporučeni tekstovi

Pratite nas na:

0 Comments

Pošalji komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *