fbpx

Kružok Milica magazina: Ljubav je samo reč (od privrženosti do politike)

Subota, 14. septembar u 19h, Kulturni centar Grad

Neposredno pred 53. Bitef, i u skladu sa humanističkim vrednostima koje naš najveći pozorišni festival namerava da promisli u dodiru sa svojom publikom, Kružok Ljubav je samo reč otvara temu ljubavi kao vrednosti koja zahteva solidarnost, zajedništvo, poverenje. Slogan Bitefa – “Počnimo ljubav iz početka” – u vidu šlagvort-šlagera predstavlja temelj za dijalog i poziva na razumevanje ključnih vrednosti u vezama koje naseljavamo: od privrženosti do politike. 


Kroz ljubav, kao fenomen prisutan u svakodnevnom životu, medijima i umetnosti, razgovoraćemo o psihološkom i političkom stanju pojedinca u 21. veku – ljubav kao deo političkih, partnerskih i prijateljskih odnosa; ljubav kao ključni deo rodne ravnopravnosti. Pitaćemo se šta je 'slobodna ljubav' i šta je poliamorija, u kom su odnosu ljubav i pozni kapitalizam, ali sve to uz pratnju ljubavnih pesama i u ležernoj atmosferi dostojnoj ovako ozbiljne teme. 

Mišljenja smo da ljubav nije samo reč: ona je istovremeno politička pretpostavka i dobar šlager uz koji se pleše.

Učestvuju: 

Ivan Medenica, umetnički direktor Bitefa, teatrolog, profesor (FDU)

Jelisaveta Blagojević, profesorka (FMK)

Rumena Bužarovska, spisateljica

Veljko Lalić, novinar i urednik (Nedeljnik)

Razgovor vodi:

Maša Seničić (Milica magazin) 

Ulaz na svaki Kružok Milica magazina je slobodan, a svi prisutni su pozvani da učestvuju u diskusiji - oštro, argumentovano, kritički, ravnopravno. Kružok je mesto za okupljanja i razgovore, kao i za razmenu mišljenja o savremenim i često tabuiziranim fenomenima od društvenog značaja. Milica magazin je do sada organizovao dva uspešna Kružoka - Ko nam pravi odeću? (na temu održivosti u modnoj industriji) i Prekobrojne: žene u filmu i iza filma (na temu rodne ravnopravnosti u okviru domaće kinematografije). 

Pridružite nam se! Počnimo razgovor o ljubavi iznova, na nešto drugačijim temeljima, i to za stolovima Kulturnog centra Grad, u subotu 14. septembra, od 19h.

Milica magazin slavi proboj ženskih principa u svakodnevnom životu, umentnosti i društvu.

Više o Kružoku Milica magazina možete saznati ovde: 

http://milicamagazine.com/sr/categorija/kruzok/

Ljubavni saundtrek koji smo pripremili kao uvertiru za događaj:
https://www.mixcloud.com/MILICA_/milica-128/

Za vizual Kružoka Ljubav je samo reč zaslužni su Lovers.rs: 

https://www.instagram.com/lovers.rs/?hl=sr

Event na Facebook-u nalazi se ovde:
https://www.facebook.com/events/733375937105461/

Ostavi komentar