Kružok Milica magazina: Ljubav je samo reč (od privrženosti do politike)

Počnimo razgovor o ljubavi iznova, na nešto drugačijim temeljima, i to za stolovima Kulturnog centra Grad, u subotu 14. septembra, od 19h.
13. September 2019.

Neposredno pred 53. Bitef, i u skladu sa humanističkim vrednostima koje naš najveći pozorišni festival namerava da promisli u dodiru sa svojom publikom, Kružok Ljubav je samo reč otvara temu ljubavi kao vrednosti koja zahteva solidarnost, zajedništvo, poverenje. Slogan Bitefa – “Počnimo ljubav iz početka” – u vidu šlagvort-šlagera predstavlja temelj za dijalog i poziva na razumevanje ključnih vrednosti u vezama koje naseljavamo: od privrženosti do politike. 

Kroz ljubav, kao fenomen prisutan u svakodnevnom životu, medijima i umetnosti, razgovoraćemo o psihološkom i političkom stanju pojedinca u 21. veku – ljubav kao deo političkih, partnerskih i prijateljskih odnosa; ljubav kao ključni deo rodne ravnopravnosti. Pitaćemo se šta je ‘slobodna ljubav’ i šta je poliamorija, u kom su odnosu ljubav i pozni kapitalizam, ali sve to uz pratnju ljubavnih pesama i u ležernoj atmosferi dostojnoj ovako ozbiljne teme. 

Mišljenja smo da ljubav nije samo reč: ona je istovremeno politička pretpostavka i dobar šlager uz koji se pleše.

Učestvuju: Ivan Medenica, umetnički direktor Bitefa, teatrolog, profesor (FDU), Jelisaveta Blagojević, profesorka (FMK), Rumena Bužarovska, spisateljica i Veljko Lalić, novinar i urednik (Nedeljnik)

Razgovor vodi: Maša Seničić (Milica magazin) 

Ulaz na svaki Kružok Milica magazina je slobodan, a svi prisutni su pozvani da učestvuju u diskusiji – oštro, argumentovano, kritički, ravnopravno. Kružok je mesto za okupljanja i razgovore, kao i za razmenu mišljenja o savremenim i često tabuiziranim fenomenima od društvenog značaja. Milica magazin je do sada organizovao dva uspešna Kružoka – Ko nam pravi odeću? (na temu održivosti u modnoj industriji) i Prekobrojne: žene u filmu i iza filma (na temu rodne ravnopravnosti u okviru domaće kinematografije). 

Pridružite nam se! Počnimo razgovor o ljubavi iznova, na nešto drugačijim temeljima, i to za stolovima Kulturnog centra Grad, u subotu 14. septembra, od 19h.

Milica magazin slavi proboj ženskih principa u svakodnevnom životu, umentnosti i društvu.

Za vizual Kružoka Ljubav je samo reč zaslužni su Lovers.rs.

Najnovije iz: Sanduče

0 Comments

Pošalji komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Pratite nas na:

Preporučeni tekstovi