Kulturna dešavanja online /13 – 20. jul/

Kalendar kulturnih događaja online po Oblakoderovoj preporuci
13. July 2020.

U nedelji koja je pred nama, Oblakoder vam, zbog pojačanih zdravstvenih mera usled povećanog broja zaraženih virusom korona, preporučuje zanimljive sadržaje koji se mogu naći na raznim platformama:

DizajnUM8 u digitalnom formatu

Godišnja izložba radova studenata Fakulteta digitalnih umetnosti Univerziteta Metropolitan iz Beograda i Niša DizajnUM8 održava se ove godine u digitalnom formatu. Radove možete pogledati na sajtu UM-a, a izložba predstavlja studentske radove interdisciplinarnog dizajna, koji su spremni da odgovore globalnim izazovima savremenog dizajna i umetnosti, ali su istovremeno društveno odgovorni u želji da pomognu drugima, slabijima i onima koji pripadaju različitim i marginalnim grupama.

„Život među zvezdama” sa Žilijet Binoš i Robertom Patinsonom

Francuska rediteljka Kler Deni snimila je originalnu naučno-fantastičnu dramu “Život među zvezdama” (High Life), sa svetski popularnim glumcima Robertom Patinsonom i Žilijet Binoš u glavnim ulogama, a film se od 11. jula može naći na repertoaru onlajn bioskopa Moj OFF.

Italija na pozornici on line – Leonardo da Vinči. Skriveno delo

Italijanski institut za kulturu u Beogradu predstavlja smotru pozorišnih predstava italijanskih autora na srpskom jeziku pod nazivom „Italija NA pozornici ON line” u režiji Đanluke Barbadorija iz udruženja „Ponte tra Culture”. U utorak, 14. jula, u 21.00 čas na programu je predstava „Leonardo da Vinči. Skriveno delo“ Mikelea Santerama, u kojoj uloge tumače Maja Šuša i Molnar Zoltan. Predstava se prikazuje putem striminga i biće dostupna tokom narednih 48 sati na onlajn kanalima Italijanskog instituta za kulturu u Beogradu (Jutjub, Fejsbuk, Tviter, Instagram). U četvrtak, 16. jula, u 21.15 predviđen je onlajn susret uživo sa glumcima i rediteljem. Postprodukciju videa realizovao je Huan Kamilo Arijas.

#AloneTogether

Ovog petka, 15.5, KC Grad na online platformu #AloneTogether, kao i svakog vikenda, donosi još dve epizode serijala na svojim kanalima, od 21h. Prvog dana vikenda gosti KC Grada biće fotograf Tommaso Bonaventura, grafički dizajner, ilustrator i pisac Slavimir Stojanović Futro i mlada umetnica Adrienn Ujhazi. Očekuju nas i spotovi benda Šajzerbiterlemon nastali u karantinu.

Kratkometražni dokumentarni filmovi na kanalu FCS-a

Na youtube kanalu Filmskog centra Srbije i dalje su dostupni za gledanje kratkometražni dokumentarni i igrani filmovi, od kojih su mnogi višestruko nagrađivani kako u zemlji, tako i u inostranstvu.

Besplatno psihološko savetovalište Doma omladine

Besplatno Psihološko savetovaliste Doma omladine Beograda do daljeg nastavlja sa radom putem interneta. Ukoliko imate potrebu da razgovarate sa psihologom, posebno u svetlu aktuelne situacije, ukoliko osećate uznemirenost, paniku ili potištenost, kontaktirajte njihovog psihologa Jadranku Radovanović.

Najnovije iz: Sanduče

Preporučeni tekstovi

Pratite nas na:

0 Comments

Pošalji komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Prijavi se na Oblakoderov Newsletter i na kraju svakog meseca na mejl ti šaljemo pregled najupečatljivijih tekstova iz prethodnog meseca, informacije o aktuelnim događajima i razgovore sa aktivnim glasovima, mladima koji menjaju društvo!

Uspešno ste se prijavili!