fbpx
POGLEDAJ OBLAKODEROV NOVI PROJEKAT - TEKSTOVE O IT ISTORIJI JUGOSLAVIJE! Od prvog domaćeg računara i robota, preko kompjuterske audio i vizuelne umetnosti | POGLEDAJ OBLAKODEROV NOVI PROJEKAT - TEKSTOVE O IT ISTORIJI JUGOSLAVIJE! Od prvog domaćeg računara i robota, preko kompjuterske audio i vizuelne umetnosti | POGLEDAJ OBLAKODEROV NOVI PROJEKAT - TEKSTOVE O IT ISTORIJI JUGOSLAVIJE! Od prvog domaćeg računara i robota, preko kompjuterske audio i vizuelne umetnosti | POGLEDAJ OBLAKODEROV NOVI PROJEKAT - TEKSTOVE O IT ISTORIJI JUGOSLAVIJE! Od prvog domaćeg računara i robota, preko kompjuterske audio i vizuelne umetnosti | POGLEDAJ OBLAKODEROV NOVI PROJEKAT - TEKSTOVE O IT ISTORIJI JUGOSLAVIJE! Od prvog domaćeg računara i robota, preko kompjuterske audio i vizuelne umetnosti | POGLEDAJ OBLAKODEROV NOVI PROJEKAT - TEKSTOVE O IT ISTORIJI JUGOSLAVIJE! Od prvog domaćeg računara i robota, preko kompjuterske audio i vizuelne umetnosti |

Kulturna dešavanja u gradu /20.11 – 26.11/

Kalendar kulturnih događaja u gradu po Oblakoderovoj preporuci
20. November 2023.

U nedelji koja je pred nama, Oblakoder vam preporučuje sledeće događaje:

Ponedeljak, 20. novembar

Pozorišni festival @Parobrod

Treći po redu Pozorišni festival „Parobrod“ održava se od 20. do 25. novembra. 2023. godine. Na programu su 4 nova ostvarenja pored 2 predstave koje su prethodnih godina činile stalan repertoar Parobroda.

Veseli četvrtak @Dom omladine Beograda

Veseli četvrtak je najveća strip izdavačka kuća na Balkanu i prijatelj je sa Lazom. Svakog novembra, predstavnici VČ prave presek godine, objavljuju planove, odgovaraju na sva pitanja i druže sa fanovima. Šta god ste hteli da pitate – dobro došli ste. Domaćin u ulozi
gosta je glavni urednik Veselog četvrtka Dušan Mladenović, a domaćin u ulozi domaćina je Ivan “Nightflier” Jovanović.

„Ja, Danijel Blejk” @Jugoslovenska kinoteka

Projekcija filma „Ja, Danijel Blejk” održaće se u ponedeljak, 20.11.2023. godine u 14:30 u sali Makavejev Jugoslovenske kinoteke (Uzun Mirkova 1).

Četvrti naslov koji gledamo u okviru ovogodišnjeg serijala Vrli novi svet jeste britanska drama „Ja, Danijel Blejk“ iz 2016. godine. Film je režirao čuveni Ken Louč, a nagrađen je Zlatnom palmom 2016. godine u Kanu. Radnja filma prati životnu priču Danijela Blejka koji se bori sa nepravdama unutar sistema socijalne i zdravstvene zaštite. Nakon brojnih nagrada publike, 2017. godine dobitnik je BAFTA nagrade za izvanredan britanski film. Uvodnu reč pružiće nam prof. dr Dejana Vuković (Institut za socijalnu medicinu). Razgovor vodi asist. dr Aleksandar Stevanović (Institut za socijalnu medicinu).

Utorak, 21. novembar

Kontorverze jugoslovenske popularne muzike @Dom omladine Beograda

Da li je jugoslovenska država planski gradila žanrove popularne muzike kao deo jugoslovenskog identiteta i kao simbol otvorene saradnje sa Zapadom, ili su oni bili rezultat pobune odozdo protiv autoritarnog režima? U kojoj meri je opravdano govoriti o posebnosti jugoslovenske popularne muzike u odnosu na Istočni blok? Da li je bila dužnost intelektualne elite, pa i države, da se bori protiv narodne novokomponovane muzike kao izraza „šunda“, ili je ovakav diskurs pre svega refleksija odijuma iste elite prema siromašnim slojevima društva?

U razgovoru učestvuju Marija Maglov, Bojana Radovanović i Milica Stjepanović.
Moderator: Srđan Atanasovski, Cejus

Kritični utorak @KC Živa

Novi film u serijalnu SPOREDNIM PUTEM
Serijal će se uglavnom bazirati na američkom indie filmu u dvadeset i prvom veku.

STORYTELLING
****************
režija: Todd Solondz
uloge: Paul Giamatti, Mark Webber, John Goodman, Selma Blair, Robert Wisdom i drugi
komedija, USA, 2001
trajanje: sat i 27 minuta

Diskutabilan a besplatan filmski program, utorkom od osam u Živi.
Selektor i domaćin serijala SPOREDNIM PUTEM, Dimitrije Stojanović Dimos!

Projekcija na zidu: The Cat Returns @bife Ventil

The Cat Returns ili Povratak mačaka je japanski animirani film iz 2002. godine. Nastao je u režiji Hirojukija Morite iz studija Gibli, dok su ga producirali Tošio Suzuki i Nozumo Takahaši, a napisala Reiko Jošida. Film je zasnovan na mangi The cat returns autorke Aoi Hiragi, i predstavlja spinof filma Šapat srca. Muziku je komponovao Judži Nomi.

Sreda, 22. novembar

Broken Radio @Chillton

Broken Radio ove srede u Chilltonu.

Tribina Na svežem vazduhu sa… Lanom Vasiljević @Centar za likovno obrazovanje Šumatovačka

Na tribini će biti reči o procesu rada i važnim aspektima skulptorske metodologije. Na koji način umetnik kroz rad redefiniše obično i očekivano i pretvara ga u začudnu avanturu…

Lana Vasiljević je diplomirala 1996. godine na Fakultetu likovnih umetnosti/ na vajarskom odseku u Beogradu, a 1998.godine je magistrirala na FLU (mentor -prof.Mrđan Bajić). Izlagala je na brojnim samostalnim i grupnim izložbama u zemlji i inostranstvu. Dobitnica je više nagrada i priznanja.

Četvrtak, 23. novembar

Festival angažovanog etnografskog filma @Centar za kulturu Vlada Divljan

Na petom izdanju Vizantropa možete očekivati etnografske filmove u kojima je prisustvo autora i njegova etička komponenta značajna za prevođenje kulture “Drugog”. Kako tvrdi američki vizuelni antropolog David MacDougall, “nijedan etnografski film nije tek zapis o drugom društvu: on je uvek zapis o susretu autora i tog društva”.

Novembarske izložbe @KCB

Novembarsko otvaranje izložbi u Kulturnom centru Beograda!

Petak, 24. novembar

29. Festival autorskog filma (FAF) @Mts Dvorana

29. Festival autorskog filma (FAF) biće održan od 24. novembra do 1. decembra u Beogradu. Vizuelni identitet ovogodišnjeg festivala inspirisan je filmom „Horoskop” Bore Draškovića, kojem će FAF uručiti nagradu „Pogled u svet: Vojislav Vučinić”.

Publika FAF-a će imati priliku da uživa u preko osamdeset domaćih i stranih filmskih ostvarenja, podeljenih u nekoliko selekcija: Takmičarski program, Glavni program, Sirovo, Bande à part, Hrabri Balkan, Mreža festivala Jadranske regije, Specijalnim projekcijama i drugim.

Film „Lost Country“ autora Vladimira Perišića, će u petak, 24. novembra u 19h u Velikoj sali mts Dvorani svečano otvoriti 29. FAF. Otvaranje je rasprodato, ali će biti i dodatna projekcija filma, iste večeri u 21:30h u mts Dvorani (Sala 1).

Crno dete + Dansih Cuckolds @KC Živa

Crno dete se ukazuje 2011. godine kao jednočlani projekat (gitara i ritam mašina), koji uskoro postaje duo (gitara i bubnjevi), a zatim trio (gitara, bubnjevi i saksofon). U svojoj tročlanoj inkarnaciji sviraju instrumentalnu muziku, najčešće kreiranu tokom samog izvođenja. Njihov zvuk je spoj roka koji je noise, džeza koji je punk, i etna koji je turbo. Grupa Crno dete je do sada objavila pet albuma: “Riffs” (2012), “Dževad” (2014), “Zlatne stvari” (2016), “Neponovljivo” (2017), i “Sv. Prompt” (2023).

DANISH CUCKOLDS
“Danish Cuckolds” je instrumentalni trio (bubnjevi, bas i gitara) iz Novog Sada koji čine članovi bendova “Casillas” i “Polywhy.” Muzika koju prave je sve improvizacija. Možete pronaći njihov EP „Cleaning Your Roof Is Not A EasY Job“ na BandCamp-u.

Ulaz: 500

Lovefest RAW w. Klangkuenstler @Drugstore

MAIN ROOM
KlangKuenstler
Katalina
Muhi

BLACK ROOM
Luka Jukic
Lag
Micy.vid x Ivv.lmtd

Radio Kašmir + Pliš @Kvaka 22

Bendovi Radio Kašmir I Pliš vas pozivaju na svirku u Kvaku 22, 24. Novembra u 20.00h! Priremite se za gitarske bravure od post-punka, indie alternative do americane.

Radio Kašmir promoviše svoje prvo izdanje “Sve staje u tren”, koji izlazi 17.Novembra na svim platformama.
Članovi Radio Kašmira su:
• Miljan Jelić – glavni vokal, ritam gitara
• Bojan Lalović – gitara
• Nikola Marković – bas gitara
• Ognjen Petrović – bubnjevi

Bend Pliš je nastao u Beogradu krajem 2018. godine i nastupa u standardnoj rok postavci – dve gitare, bas i bubanj. Nestandardno su zaljubljeni u gitarski, alternativni, indi zvuk s početka novog milenijuma i tu ljubav gaje i prenose u svojim autorskim pesmama.
Svoju muziku Pliš dočarava rečima: „Oseća se na koži i prija“, a četvorku čine:
• Stefan Drča – gitara
• Branislav Cvetković – gitara i vokal
• Aleksa Gajić – bas gitara i vokal
• Petar Sutara – bubnjevi

Subota, 25. novembar

Apgrade with Objekt @Karmakoma

Pre nego što je je izgradio reputaciju jednog od najboljih di-džejeva svoje generacije i dobio titulu Mixmag-ovog Di-džeja godine, Objekt je postao poznat po svojim impresivnim klupskim hitovima koji su privukli pažnju velikih imena kao što su Aphex Twin i Autechre.

Hali Gali fundreiser party #1 @Kvaka 22

Dok čekaš kompilaciju i novi veliki Hali Gali rešili smo da te iznenadimo sa novim datumima i da zajedno sa dodatnim uzbuđenjem dočekuješ velike stvari koje dolaze za sve nas u 2024.

Dakle, 4 žurke koje imaju za cilj da skupe sredstva za završavanje kompilacije u što ranijem mogućem roku, ali isto tako i da te podseti šta je to Hali Gali i koliko zapravo sve ovo kida.

Nastupaju:
Daze
Ubili su batlera
Šajzerbiterlemon

Phillie P @20/44

• Phillie P
https://soundcloud.com/phillie_p
https://www.instagram.com/phillie_p/

Nedelja, 26. novembar

Black Jasmine @Chillton

Black Jasmine ove nedelje u Chilltonu.

Zappa Tombola! @Zappa Baza

ZAPPA TOMBOLA POONOVO U VAŠEM GRADU !!!

Zabava, prostakluk, druženje, ljubav, sebičnost, pohlepa, sreća i spektakularne nagrade vas očekuju 26. novembara dragi tombolaši u Zappa Bazi na Tomboli. Srećni tombolaš, ukoliko bude pod sjajem srećnih zvezda imaće priliku da odabere jednu od pet nagrada:

1. TOMBOLAŠKI DŽEPARAC OD 150.000 RSD IZ SAVKINOG ŠTEKA
Da li ima veće privilegije od toga … tj ovo ne mozeš doživeti nigde sem na Tomboli da direktno od legende grada Beograda kultne Savke dobiješ 150000 dinara iz njenog šteka.

2. PROSLAVA KINESKE NOVE GODINE U PEKINGU ZA DVE OSOBE
Dosadile su vam nove godine ? Muka vam je više od 31 decembra i dosadnih proslava.. jedno te isto svaki put… E PA TOMBOLAŠU evo pravog osveženja. Pazi ovo, let avionom, smeštaj, džeparac i proslava KINESKE nove godine u Pekingu za dve osobe.

3. VAUČER ZA KREMTORIJUM I PARASTOS U VREDNOSTI OD 2500 EVRA
Tombolašu pazi sad !!! Neverovatna nagrada, nikad se ne zna kada će da zatreba ali jedno je sigurno NEĆE DA SE BACI jer ovo je kako se kaže SIGURICA NAGRADA 🙂 Vaučer za krematorijum ili sahranu, parastos, popa i sve ostalo od 2500 e za tebe ili tvoje bližnje. Spasi sebe ili familiju ogromnih troškova i igraj Tombolu.

4. POSTANI PASTIR – STADO OD 30 OVACA
U cilju akcije očuvanja sela Srbije i povećanja poslova vezanih za Stočarstvo. Srećni tombolaš dobija 30 ovaca i postaje dragi PASTIR. Nagrada se iskljčivo daje ljudima koji su u mogućnosti da brinu o ovcama.

5. INFLUENSER STARTER PACK
Jednostavno brzo i kratko osvoji IPHONE 15 RING i SEPHORA PAKET i počni !!!

Nedelja 26. novembar / Start 21h

Najnovije iz: Sanduče

Preporučeni tekstovi

Pratite nas na:

0 Comments

Pošalji komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *