fbpx
ANTENA - Nova epizoda: Kiosk K67 | POGLEDAJ NA NAŠEM YOUTUBE KANALU | ANTENA - Nova epizoda: Kiosk K67 | POGLEDAJ NA NAŠEM YOUTUBE KANALU | ANTENA - Nova epizoda: Kiosk K67 | POGLEDAJ NA NAŠEM YOUTUBE KANALU | ANTENA - Nova epizoda: Kiosk K67 | POGLEDAJ NA NAŠEM YOUTUBE KANALU | ANTENA - Nova epizoda: Kiosk K67 | POGLEDAJ NA NAŠEM YOUTUBE KANALU | ANTENA - Nova epizoda: Kiosk K67 | POGLEDAJ NA NAŠEM YOUTUBE KANALU | ANTENA - Nova epizoda: Kiosk K67 | POGLEDAJ NA NAŠEM YOUTUBE KANALU | ANTENA - Nova epizoda: Kiosk K67 | POGLEDAJ NA NAŠEM YOUTUBE KANALU | ANTENA - Nova epizoda: Kiosk K67 | POGLEDAJ NA NAŠEM YOUTUBE KANALU | ANTENA - Nova epizoda: Kiosk K67 | POGLEDAJ NA NAŠEM YOUTUBE KANALU |

Kulturna dešavanja u gradu / 3.4 – 9.4/

Kalendar kulturnih događaja u gradu po Oblakoderovoj preporuci
3. April 2023.

U nedelji koja je pred nama, Oblakoder vam preporučuje sledeće događaje:

Ponedeljak, 3. april

Koncert: Rita Braga (Lisbon) @Chillton

Braga (Lisabon, 1985) je kantautorka, izvođačica i multiinstrumentalista. Nedugo pre pandemije obišla je većinu Evrope, Japan i Australiju. Njen rad je predstavljen na listi najboljih u The Vire-u. Uzima uticaje post-panka, rane elektronike, raznolikosti i novosti 20. veka i još mnogo toga. Rita je sarađivala sa Anom da Silva (The Raincoats), Feliksom Kubinom, Dorit Chrisler i drugima.

Deli Monday: Danube Buffet by KOMPOT @KC Grad

„DUNAVSKI BIFE (priredio KOMPOT) inspirisan je našim putovanjem Dunavom na istraživačkom brodu MS-FUSION. Biće riblje čorbe (naravno), veganske bliskoistočne čorbe od sočiva i štrudla sa makom (u Austriji je zovemo i „štrudla“ – a reč „štrudla“ koristimo ne samo da opišemo ovo ukusno pecivo, već i kovitlati se u vodi)!“ Vidimo se u ponedeljak, 3. aprila u 19 časova u KC Grad!

Cena kupona za hranu: 350 rsd

Filmski festival Treće beogradske gimnazije

Od ponedeljka do srede predveče, u sali Treće beogradske gimnazije održaće se festival na kom će gosti imati priliku da odgledaju tri filma – Munje, Kako je propao rokenrol i dokumentarni film Potreba za mržnjom nakon kog će biti panel diskusija. Sav novac prikupljen od donacija i karata biće doniran Lazaru Živanoviću za pomoć pri lečenju.

Utorak, 4. april

OMAŽ MORIKONEU: MUZIKA ZA OSKARA @Zadužbina Ilije M. Kolarca

Dom omladine Beograda predstavlja jedinstven muzički događaj za nezaboravnu završnicu jubilarnog 70. Martovskog festivala! Muziku Enija Morikonea iz nagrađivanih filmova izvodi orkestar Le Muse (Italija), uz učešće Morikoneove dive, muze i inspiracije Suzane Rigači, peva Daniela Plači, a diriguje Andrea Albertini.

Ponyo @bife Ventil

Projekcija na zidu: Ponyo (2008) 崖の上のポニョ
Režija: Hayao Miyazaki
Priča prati zlatnu ribicu Ponyo koja želi da postane ljudsko biće odnosno devojčica i njeno prijateljstvo sa petogodišnjim dečakom.

Sreda, 5. april

Koncert: Daniel Kovač @Chillton

Daniel Kovač se vraća u Katanić Chillton sa novim koncertom da najavi izložbu koja će se uskoro prirediti u onom drugom, Čumić Chilltonu. Da ne bude zabune, evo još jednom – koncert je u Katanić Chilltonu sad u sredu, a izložba nekog skorog datuma u Čumić Chilltonu kada trust mozgova to odluči.Na repertoaru su udaračke pesme Jarbola i Jesenjeg Orkestra, teška emotivna stanja vezana za ljubav i smrt, pesme koje opisuju lepotu života, kao i nekoliko tradicionalnih napeva na koje vredi opaziti pažnju. Naravno, kao i uvek zarad izazova i zabave – par iznenađenja.

Ulaz: donacija preporučena na 300 dinara

AKK/AFC – 65 godina: PRVA GENERACIJA @Dom kulture Studentski grad

Akademski filmski centar je naslednik Akademskog kino kluba, koji je osnovan 1958. godine. Od 1976. AFC deluje u okviru Doma kulture „Studentski grad”.

Na programu Prve generacije autora AKK-a, biće prikazani sledeći filmovi:
Zid, Kokan Rakonjac, 1960, 8 min;
Triptih o materiji i smrti, Živojin Pavlović, 1960, 9 min.
Ruke ljubičastih daljina, Sava Trifković, 1962, 11 min.
Pravac, Tomislav Gotovac, 1964, 10 min.Plavi jahač, Tomislav Gotovac, 1964, 18 min.
Kružnica, Tomislav Gotovac, 1964, 10 min

Četvrtak, 6. april

Ana & The Changes i Ljubičice + Zeleni kačket 6. aprila u Amerikani

Dugo nisu svirali u Beogradu, a sada su odlučili da udruže snage i održe dva koncerta za jedno veče. Ana & The Changes i Ljubičice održaće koncerte 6. aprila u Domu omladine Beograda u sali Amerikana. Dva fantastična benda premijerno će izvesti pesme sa novih albuma – Susret i Dok čekamo pad, ali i prošetati kroz više od deset godina duge karijere. DJ podrška na koncertu – Zeleni kačket ekipa.

Ne stajem i nestajem, izložba Kristine Simić @Kula Cetinjska

Izložba Kristine Simić pod nazivom ,,Ne stajem i nestajem” nastaje kao rezultat njene stalne potrebe za apstrahovanjem svakodnevnih situacija. Izložba predstavlja autorkinu igru zamućivanja pogleda i potrage za motivima koji se u novonastalim slikama nalaze.
Kristina Simić će se beogradskoj publici predstaviti kroz seriju crteža nastalih na osnovu fotografija koje autorka neumorno pravi u svom okruženju.

Izložba se otvara u četvrtak 6. aprila u 19h i biće otvorena do 26. aprila.

Miki Solus / Niko Nikolic / Xanadu @ KC Grad

MIKI SOLUS
Miki Solus je šansonjer/reper/jazzer iz Zagreba, poznat po svom ležernom pjevačkom izričaju i apsurdnim pjesmama u kojima kombinira humor s pop kulturom te šok s nevjericom.

NIKO NIKOLIC
Niko Nikolić je novi kantautor iz Beograda čiji debitantski album „Drugo mesto” pruža neodoljivu indie-retro-pop avanturu. Svojim dirljivim tekstovima u pesmama istražuje svakodnevni eskapizam obojen folk gitarama i izražajnim melodijama. Uživo, Niko Nikolić nastupa sa svojim dinamičnim petočlanim bendom „Ništavila” koji okuplja talentovane muzičare sa srpske indie scene, uključujući Aleksandra Petkovića (azza & kapale), Srđana Popova (Sergio Lounge) i Sergeja Sokolova (Moloa). Njihov space-rock pristup ogleda se u elektrišućim nastupima koji ne ostavljaju publiku ravnodušnom.

XANADU
Xanadu je beogradski alternativni elektro, hip-hop, fank izvođač čije pesme obrađuju razne teme kroz koje često provlači humor. Njegove najpopularnije pesme su “Kopenhagen”, “Bilo bi nam fino (da sam latino)”, “Džemp” i na njegovom nastupu sigurno možete da očekujete dobar provod, odlične ritmove i loše pevanje!

Cena karte: 500rsd

Izložba radova Kristine Ivić „Kuća, dakle telo” @Baza Kulturnih Zbivanja

Radovi su bazirani na ideji kuće kao daleko više od objekta. Kuća je telo, forma koja u sebi nosi emocije, misli, senzacije, pitanja i odgovore. Ova izložba je posvećena istraživanju te forme i njenog sadržaja kroz različite materijale kao i kroz istoriju i elemente iz kojih se sadrži. Radovi se sastoje iz miljea, sečenih, spajanih tkanina koje svojim koloritom i novo dobijenim formama postaju žive. Dobijanjem trodimenzionalnosti oni su svedoci samoj ekspanziji unutarnjeg prostora. Rezultat sečenja nije uništavanje već put ka stvaranju nečeg novog kroz spajanje starog i novog, odbacivanja i prihvatanja, kroz izlazak i povratak u svoju kuću, svoje telo.

Petak, 7. april

Phillie P, Vemic, Mihajlo, Little Lu @KC Grad

Ozbiljan četverac se vraća na mesto zločina, dođite po najslađe milozvučje, dok vam se kukovi neumorno njihaju.

Vladimir Ivković (Offen Music) @20/44

Vladimir Ivković je DJ. On je više od toga, naravno, ali kao njegova suština, Ivković je neko sa posebno jedinstvenim talentom za odabir ploča i njihovo utkanje u veći – i često neobično ubedljiv – narativ. Poslednjih godina, Ivković je postao deo evropskog klupskog kola. Uprkos svim međunarodnim avanturama, Ivković je zadržao fokus na muzici, posebno na mračnim i često psihodeličnim zvucima koji vrebaju u njenim neistraženim uglovima.

The Soft Moon in Belgrade @Drugstore

Connected Agency vam predstavlja The Soft Moon — industrijal post-pank / dark-vejv projekat kompozitora i multi-instrumentaliste rođenog u Los Anđelesu – Luisa Vaskeza. Čovek koji se krije iza pažljivo i vešto komponovane hipnotičke i melanholične muzike — multi-instrumentalni umetnik dolazi u Beograd sa novim materijalom po drugi put nakon svog prvog nastupa u epicentru beogradske subkulturne scene, Drugstore-u još davne 2015.godine.

Lounge session018 – Janko Zigić @Baza Kulturnih Zbivanja

Bazini Lounge session-i slave malo punoletstvo uz 18. po redu muzičkog izvođača Janka. Rođen je i odrastao u Beogradu, gde se i upoznao sa elektronskom muzikom. Poslednjih 5 godina živi u Vijetnamu, gde je rezident Savage i Mirage kluba, kao i deo tima Equation festivala. Imao je prilike da radi u organizaciji andergraund eventova za festivale i klubove. Omiljeni suveniri su mu gramofonske ploče.

Subota, 8. april

BVANA & Džezeri iz Lagune LIVE @Strogi Centar

BVANA & Džezeri iz Lagune ove subote u Strogom Centru.

Curses / Armir (servis) / Chorbika b2b Edin @KC Grad

Berlinski Curses donosi romantičnu oštrinu na plesni podijum, spajajući Nev Vave 80-ih, tamniju stranu Italo-Disco-a i bljeskove EBM-a sa njegovim sopstvenim sablasnim vokalom. Debi album grupe Curses, “Romantic Fiction”, pojavio se na izdanju Jennifer Cardini Dischi Autunno u oktobru 2018. godine, lansirajući njegov live nastup koji donosi gitare, vokal i energiju albuma na scenu kao duo. Bilo da se radi o DJ-ingu u glavnoj prostoriji u Circoloco DC-10 ili o nastupima uživo na festivalima kao što je Nuits Sonores, Curses donose energiju panka i novog talasa na sve plesne podove bilo koje veličine.

Svi UGLAS: Svetski dan Roma uz pevanje i druženje @Dorćol Platz

Svi UGLAS je hor u kojem zajedno pevaju deca i mladi iz romske zajednice, ali i svi oni koji kroz muziku i druženje žele da upoznaju i uče o romskoj kulturi. Postoje sedam godina, a delić energije koju nose žele da ovom prilikom podelie i sa vama!

Lounge session019 – Tyoma @Baza Kulturnih Zbivanja

Sada već prepoznatljivi Bazini Loung Sessions, održavaju se svakog petka i subote, od 19 do 01 posle ponoći, a ove subote muziku pušta DJ Tyoma. Ulaz je kao i do sada besplatan, a vrata Baze otvorena su za sve ljubitelje dobrog zvuka i druženja!

Nedelja, 9. april

GNOOMES in Belgrade @Dim

Connected Agency vam predstavlja GNOOMES — ruski psihodelik bend koji dolazi iz grada Perma! Bend koristi izraz «stargejz» da opišu svoj specifičan spoj krautroka, šugejza i tehna. GNOOMES trenutno rade sa nezavisnom izdavačkom kućom Rocket Recordings iz Velike Britanije, gde su pronašli širu publiku nego u Rusiji. Nakon traumatičnih dešavanja tokom pandemije, depresije i trenutne situacije u državi iz koje dolaze, GNOOMES su skoro izbacili svoj prvi singl na ruskom pod nazivom Ah Oh sa novog predstojećeg albuma, koji će biti objavljen 3.marta. Bićete u prilici da ga čujete uživo u Dimu 9. aprila!

Predstava Devojčice @Dorćol Platz

PREDSTAVA „DEVOJČICE” kreirana je kroz višemesečni, umetnički, edukativni i istraživački proces. Koautorke i izvođačice ovog komada, govore svoje lične priče, u svoje ime. One nisu profesionalne glumice, već devojke i mlade žene, koje koriste pozorište da podele svoja iskustva i zapažanja o ženskom odrastanju u patrijarhalnom društvu. Ovo je intimistički, lični i ženski komad, koji pod reflektore donosi autentične priče, ali istovremeno

Najnovije iz: Sanduče

Preporučeni tekstovi

Pratite nas na:

0 Comments

Pošalji komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *