fbpx
ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji

La Femme otvara MENT 2023

Deveto izdanje MENT-a održaće se na više od 15 koncertnih i konferencijskih mesta širom Ljubljane
14. February 2023.

Francuske ikone glamuroznog psiho-panka La Femme su naslovnice ceremonija otvaranja MENT-a. Sa svojim prvencem Psycho Tropical Berlin, , objavljenim pre deceniju, i svime što je usledilo, La Femme su opsednule generacije. Oni su jedan od onih bendova koji kombinuje poznate i nepoznate zvukove u jedinstvenu mešavinu bez granica i jezičkih barijera. Nakon tri albuma na francuskom, La Femme je prošle godine prešao na španski i objavio album Teatro Lúcido. To je dnevnik njihovih putovanja po Španiji i Meksiku, što je snažno uticalo na njihov zvuk.

Ovaj eklektični zvučni koktel inspirisan je njihovim međunarodnim avanturama, crpeći inspiraciju iz marševa Semana Santa, pasodobla, regetona, andaluzijskih i brazilskih ritmova, klasične gitare, kastanjeta, truba i kontrakulturnog pokreta La Movida iz 80-ih. Senzacija koja se mora doživeti uživo!

Deveto izdanje MENT-a održaće se na više od 15 koncertnih i konferencijskih mesta širom Ljubljane. Fokusirajući se na nove, stilski raznolike nastupe, MENT Ljubljana predstavlja nadolazeće i afirmisane umetnike iz cele Evrope. MENT konferencija je takođe neizostavan deo festivala, koji privlači stotine profesionalaca iz celog sveta, koji posećuju Ljubljanu kako bi uživali u bogatom muzičkom programu, stekli nova poznanstva, upoznali profesionalce iz regiona Balkana, ojačali svoje mreže i dobili najnovija ažuriranja o trendovima u muzičkoj industriji. Sadašnja postava već uključuje 40 evropskih umetnika.

Spisak artista nalazi se na linku: https://www.ment.si/en/lineup

Najnovije iz: Sanduče

Novi BeFemov film: Aktivizam Romkinja

Film prati svedočanstva Tanje Grgić, osnivačice Udruženja uspešnih žena, koja je sama preživela nasilje i posvetila svoj život podršci drugim ženama

Preporučeni tekstovi

Pratite nas na:

0 Comments

Pošalji komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *