fbpx
POGLEDAJ OBLAKODEROV NOVI PROJEKAT - TEKSTOVE O IT ISTORIJI JUGOSLAVIJE! Od prvog domaćeg računara i robota, preko kompjuterske audio i vizuelne umetnosti | POGLEDAJ OBLAKODEROV NOVI PROJEKAT - TEKSTOVE O IT ISTORIJI JUGOSLAVIJE! Od prvog domaćeg računara i robota, preko kompjuterske audio i vizuelne umetnosti | POGLEDAJ OBLAKODEROV NOVI PROJEKAT - TEKSTOVE O IT ISTORIJI JUGOSLAVIJE! Od prvog domaćeg računara i robota, preko kompjuterske audio i vizuelne umetnosti | POGLEDAJ OBLAKODEROV NOVI PROJEKAT - TEKSTOVE O IT ISTORIJI JUGOSLAVIJE! Od prvog domaćeg računara i robota, preko kompjuterske audio i vizuelne umetnosti | POGLEDAJ OBLAKODEROV NOVI PROJEKAT - TEKSTOVE O IT ISTORIJI JUGOSLAVIJE! Od prvog domaćeg računara i robota, preko kompjuterske audio i vizuelne umetnosti | POGLEDAJ OBLAKODEROV NOVI PROJEKAT - TEKSTOVE O IT ISTORIJI JUGOSLAVIJE! Od prvog domaćeg računara i robota, preko kompjuterske audio i vizuelne umetnosti |

Lenhart Tapes i Zoja Borovčanin predstavljaju Džamahiriju drugi singl s albuma Dens

Drugi studijski album biće objavljen 10. novembra u izdanju Glitterbeat Records

13. October 2023

Lenhart Tapes predstavlja drugi singl s albuma „Dens“, a ovoga puta gostujuća pevačica na pesmi „Džamahirija” je Zoja Borovčanin, članica kultnog beogradskog sastava Lira Vega. „Dens” će zvanično biti objavljen 10. novembra u izdanju Glitterbeat Records.

Pesma „Džamahirija” nova je zvučna diverzija Lenharta i ekipe, a u isto vreme je omaž dab počecima i slavnom producentu Adrijanu Šervudu, ali i jugoslovenskoj pank sceni osamdesetih i beogradskom klupskom andergraundu.

Lenhart o pesmi kaže: „Inspiracija za „Džamahiriju” potekla je od stare ploče benda The Green Wings, koji su osnovali studenti iz Libije koji su došli u bivšu Jugoslaviju. Jednom sam na buvljaku našao kasetu sa „Zelenom knjigom” bivšeg libijskog lidera Gadafija (prevedena na srpskohrvatski!) i deo te knjige sam semplovao u pesmi. Zoja i ja smo s ovom pesmom hteli da odamo počast revolucionarnom konceptu Džamahirije.”

Pesmu prati fascinantna kolekcija YouTube arhivskih materijala Libije sedamdesetih i osamdesetih godina XX veka.


 
Vladimir Lenhart i njegov Lenhart Tapes alter ego predstavili su se široj publici debitantskim albumom „Duets” (Pop Depresija, septembar 2021), a dve godine kasnije svoju viziju etno-noiza koji se prepliće sa pank-industrijal zvukom čarobnjak iz Kovačice diže na najviši nivo s osam novih pesama, tri pevačice – Tijana Stanković, Svetlana Spajić (Gordan, Pjevačka družina), Zoja Borovčanin (Lira Vega) – biranim gostima i velikom ljubavlju prema muzičkom nasleđu Balkana.

Prvi singl s albuma „Dens” bila je pesma „Vodu brala” (feat. Tijana Stanković), a album je dostupan za pre-order na bandcampu Lenhart Tapes. Desetog novembra „Dens” će biti objavljen digitalno, na CD-u i LP-u za Glitterbeat Records (Altın Gün, Tamikrest, Gaye Su Akyol, Monsieur Doumani).

Preporučeni tekstovi

Petnaest godina najbolje indie žurke

Petnaest godina najbolje indie žurke

Poslednja u nizu legendarnih Kišobran žurki biće održana 2. decembra u Dragstoru, a u susret njoj razgovaramo sa onima koji Kišobran obema rukama drže već petnaest godina

15 godina sakrivanja pod Kišobranom

15 godina sakrivanja pod Kišobranom

Drugog decembra, tj. za koji dan, jedna od omiljenih gradskih žurki prestaje da postoji, pa evo ličnog osvrta na to kako je bilo posećivati Kišobran žurke

Pratite nas na:

0 Comments

Pošalji komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *