STIGAO JE NOVI BROJ OBLAKODER MAGAZINA! NABAVI SVOJ PRIMERAK U SVIM BOOKA KNJIŽARAMA, ILI NAM PIŠI NA MEJL oblakodermagazin@gmail.com | STIGAO JE NOVI BROJ OBLAKODER MAGAZINA! NABAVI SVOJ PRIMERAK U SVIM BOOKA KNJIŽARAMA, ILI NAM PIŠI NA MEJL oblakodermagazin@gmail.com | STIGAO JE NOVI BROJ OBLAKODER MAGAZINA! NABAVI SVOJ PRIMERAK U SVIM BOOKA KNJIŽARAMA, ILI NAM PIŠI NA MEJL oblakodermagazin@gmail.com | STIGAO JE NOVI BROJ OBLAKODER MAGAZINA! NABAVI SVOJ PRIMERAK U SVIM BOOKA KNJIŽARAMA, ILI NAM PIŠI NA MEJL oblakodermagazin@gmail.com | STIGAO JE NOVI BROJ OBLAKODER MAGAZINA! NABAVI SVOJ PRIMERAK U SVIM BOOKA KNJIŽARAMA, ILI NAM PIŠI NA MEJL oblakodermagazin@gmail.com

Oblakoder merch   |    Newsletter    |    Patreon   |   Antifejk

Leto u Muzeju – Veče YU vinila

Muzej Jugoslavije poziva vas na Veče YU vinila, kojim se završava ovogodišnji program Leto u Muzeju.
19. August 2019.

Veče YU vinila će se održati u subotu, 24. avgusta od 19 časova na muzejskom platou, a ulaz je slobodan. Ovo će biti velika groovy žurka na kojoj će vinile vrteti beogradski di-džej Miloš Radoš, aka Dj F.U.N.K.cioner, zajedno sa zvedama iz regiona, sastavom Tetkine radosti, koji nam dolaze iz Slovenije.

Miloš Radoš, aka Dj F.U.N.K.cioner, je beogradski kolekcionar crnog zvuka i organskog gruva u agregatnom stanju vinila. Počeo je da „vrti” muziku po gradu kako bi se fanki brejkovi i gruvovi češće čuli iz zvučnika. Kao strastveni digger dragulja iz ex YU funk/soul/jazz opusa za Veče YU vinila pripremiće poseban izbor koji se bazira na jugoslovenskom zvuku.

Dj Woo D i Dj Borja Borka iz sastava Tetkine radosti su opsesivni sakupljači ploča i di-džejevi koji pretražuju buvljake i second-hand prodavnice ploča u potrazi za zaboravljenim, a vrednim komadima lokalne muzičke prošlosti. Filtrirajući stara vinilna izdanja, stvaraju unikatne setove i mikseve koji ispisuju nova poglavlja istorije jugoslovenske pop muzike, menjajući pritom postojeće žanrovske kanone.

Za sve ljubitelje i kolekcionare vinila Paralel – Beogradski Festival Subkulture pripremio je berzu ploča kako bi posetioci mogli da razgledaju i pazare zaboravljene jugoslovenske vinile. Za spektakularni ambijent pobrinuće se multimedijalni umetnik Incredible Bob, a za osveženje ekipa iz Zaokreta, Kabinet Brewery i Kafe 16 koji će praviti LimuNADU za Svratište. Ovo će biti prilika da publika nabavi i novi broj časopisa Liceulice.

Najnovije iz: Sanduče

Svečano otvoren 56. Bitef

Predstavom „Svaki pokušaj će se završiti skršenim telima i slomljenim kostima” svečano je otvoren ovogodišnji Bitef festival

Preporučeni tekstovi

Pratite nas na:

0 Comments

Pošalji komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *