Oblakoder merch   |    Newsletter    |    Patreon

Light/Dark Balance

U novoj virtuelnoj izložbi predstavljamo radove mlade fotografkinje Nađe Stanojević

18. January 2022

Dogode se nekada neke godine u kojima je najjednostavnije rešenje pobeći od sebe. Kako to realno i nije moguće, valjda je najbolja alternativa nadograditi ono već postojeće i utvrđeno nekim novim spoznajama. Promeniti razmeru. Dodati sveža osećanja onima koja se već čine bajatim. Dopuniti sebe nekim delovima koji nam pripadaju, ali na koje, sve do sada, nismo naišli.

Tako me je, kroz maglu, prateći svetlo, 2021. godina odvela u Barselonu, u potrazi za ravnotežom. Na nekom prećutnom nivou, cilj je bio očistiti čula, gledati na svet oko sebe i unutar sebe, kroz čista stakla. Za putovanje sam, bez premišljanja, odabrala crno-beli film, možda nasuprot uobičajenom načinu posmatranja ovog vedro obojenog grada. Nakon njegove izrade, uvidela sam da je kroz hemijski proces isplivala pozadinska tema čitave godine – balans između svetlog i tamnog, i sve nesvrstane nijanse između ovih polariteta.

Zovem se Nađa Stanojević i dolazim iz Niša. Fotografija je bila uz mene čitav moj život kao poznanik, ali poslednjih par godina kao najbolji prijatelj. Pomaže mi da sačuvam nešto čega se teško odričem.

Preporučeni tekstovi

Ko to tamo pliva?

Ko to tamo pliva?

U novoj foto reportaži kroz dokumentarnu fotografiju zabeležili smo ovogodišnje tradicionalno plivanje za Bogojavljenski krst na Tamiškom keju

Belgrade is Burning (2021)

Belgrade is Burning (2021)

Fotografije dreg kulture u Srbiji Jelene Simeunović sa Oblakoderove izložbe „Pogledaj opet – stvarnost koju ne vidiš” selimo u naš virtuelni prostor!

Trag koji ne vidiš

Trag koji ne vidiš

Fotografije urbanih supkultura u Srbiji Aleksandra Anđelkovića sa Oblakoderove izložbe „Pogledaj opet – stvarnost koju ne vidiš” selimo u naš virtuelni prostor!

Beograd koji nismo upoznali

Beograd koji nismo upoznali

Fotografije romske zajednice u Srbiji Mihajla Markovića sa Oblakoderove izložbe „Pogledaj opet – stvarnost koju ne vidiš” selimo u naš virtuelni prostor!

Vidljivo / nevidljivo

Vidljivo / nevidljivo

Fotografije života ljudi u ekološki zagađenim sredinama Nede Mojsilović sa Oblakoderove izložbe „Pogledaj opet – stvarnost koju ne vidiš” selimo u naš virtuelni prostor!

Decentralizovana borba

Decentralizovana borba

Fotografije žena radnica u Srbiji Artinjana Artinovića sa Oblakoderove izložbe „Pogledaj opet – stvarnost koju ne vidiš” selimo u naš virtuelni prostor!

Beograd, u prolazu

Beograd, u prolazu

Pogledajte virtuelnu izložbu i omaž Beogradu mladog fotografa Matije Borbelja

Zaviri u crni Samit

Zaviri u crni Samit

Kroz objektiv mlade skejterke Lenke Zdravković prenosimo atmosferu sa ovogodišnjeg Samita nesvrstanih

Pratite nas na:

0 Comments

Pošalji komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Prijavi se na Oblakoderov Newsletter i na kraju svakog meseca na mejl ti šaljemo pregled najupečatljivijih tekstova iz prethodnog meseca, informacije o aktuelnim događajima i razgovore sa aktivnim glasovima, mladima koji menjaju društvo!

Uspešno ste se prijavili!