fbpx
POGLEDAJ OBLAKODEROV NOVI PROJEKAT - TEKSTOVE O IT ISTORIJI JUGOSLAVIJE! Od prvog domaćeg računara i robota, preko kompjuterske audio i vizuelne umetnosti | POGLEDAJ OBLAKODEROV NOVI PROJEKAT - TEKSTOVE O IT ISTORIJI JUGOSLAVIJE! Od prvog domaćeg računara i robota, preko kompjuterske audio i vizuelne umetnosti | POGLEDAJ OBLAKODEROV NOVI PROJEKAT - TEKSTOVE O IT ISTORIJI JUGOSLAVIJE! Od prvog domaćeg računara i robota, preko kompjuterske audio i vizuelne umetnosti | POGLEDAJ OBLAKODEROV NOVI PROJEKAT - TEKSTOVE O IT ISTORIJI JUGOSLAVIJE! Od prvog domaćeg računara i robota, preko kompjuterske audio i vizuelne umetnosti | POGLEDAJ OBLAKODEROV NOVI PROJEKAT - TEKSTOVE O IT ISTORIJI JUGOSLAVIJE! Od prvog domaćeg računara i robota, preko kompjuterske audio i vizuelne umetnosti | POGLEDAJ OBLAKODEROV NOVI PROJEKAT - TEKSTOVE O IT ISTORIJI JUGOSLAVIJE! Od prvog domaćeg računara i robota, preko kompjuterske audio i vizuelne umetnosti |

Ljubljanski transbalkanski bend LELEE kreće na jesenju mini turneju po eks-SFRJ!

Bend svoju turneju započinje 1. novembra, koncertom u KC Gradu u Beogradu

17. October 2023

Ljubljanski heroji jadranskog indi-rok zvuka, LELEE, početkom novembra kreću na svoju drugu mini turneju po Balkanu, tokom koje će obići neke već dobro poznate lokacije u Beogradu i Skoplju, a i predstaviti se novoj klubskoj publici u Bitoli, Kragujevcu i Nišu.

Slovenački kvartet je u ovoj godini, bogatoj događajima, objavio dva singla – nedavno objavljeni instant hit SNAGA i prolećnu etno psihodeliju NESTAJEŠ, sa kojima se postavio na mapu indi muzičke scene u regiji, što konstantno dokazuje i svojim energičnim nastupima, na svom terenu i u okolini.

Ovih dana LELEE su fokusirani na pripremu novog materijala i snimanje nadolazećih singlova, a turneju, na kojoj će publika moći da čuje i nove pesme, bend koristi kao kratki predah od studija i trenutnog stvaralaštva.

LELEE je simbol međukulturne saradnje među muzičarima sa Balkana – pevačica i basista Jelena Rusjan rođena je u Beogradu (Borghesia, TRUS!), gitarista i pevač Damjan Manevski (Rush to Relax, Molokai) je iz Makedonije, a tu su i dvojica Slovenaca – bubnjar Leon Stoilković i klavijaturista Blaž Gracar (Blaž). Kao učesnici Klubskog Maratona 2020, godišnje klupske turneje koju organizuje Radio Študent, bend je stekao reputaciju na regionalnoj alternativnoj muzičkoj sceni svojim sjajnim i uzbudljivim DIY indie zvukom.

Godine 2021. su se pridružili porodici Moonlee Records-a kako bi objavili svoj debi album ‘Čuka bije pumpa’. Lelee su majstori melodičnog indi pisanja lirike sa osećajem za pop senzibilitet, vešto isporučujući zarazne refrene i bezbrižne, ponekad nostalgične, a ponekad i žešće melodije – idealne za roadtrip i beskrajna letnja lutanja. Njihova muzika je vrsta imaginarnog jadranskog indi roka koji je emotivan, iskren i direktan, prilagođen kako alternativnoj tako i mejnstrim publici koja traži svežu muziku.

Nikako ne propustite eksplozivne nastupe ove udarne rokenrol četvorke koji već nestrpljivo čekaju na startnoj liniji!

Koncertni datumi turneje:

1. 11. KC Grad, Beograd (SRB)
2. 11. TBA, Bitola (MKD)
3. 11. MKC, Skopje (MKD)
4. 11. SKC, Kragujevac (SRB)
5. 11. Feedback, Niš (SRB)

Preporučeni tekstovi

Petnaest godina najbolje indie žurke

Petnaest godina najbolje indie žurke

Poslednja u nizu legendarnih Kišobran žurki biće održana 2. decembra u Dragstoru, a u susret njoj razgovaramo sa onima koji Kišobran obema rukama drže već petnaest godina

15 godina sakrivanja pod Kišobranom

15 godina sakrivanja pod Kišobranom

Drugog decembra, tj. za koji dan, jedna od omiljenih gradskih žurki prestaje da postoji, pa evo ličnog osvrta na to kako je bilo posećivati Kišobran žurke

Pratite nas na:

0 Comments

Pošalji komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *