fbpx

Marko Aleksandar Gajić objavio kompilaciju „Iskrene balade”

Beogradski kantautor Marko Aleksandar Gajić objavio je kompilacijski album Iskrene balade Vol 1,koji čine balade sa njegovih dosadašnjih muzičkih izdanja.

 Marko Aleksandar Gajić izdao je kompilaciju svojih balada smatrajući da ljubitelji emocije zaslužuju album na kom će se naći sve njegove balade sa prethodna tri albuma Suzi ti oko, 500 dinara i Tajne Plodnosti. Iskrene balade čini 14 pesama skupljenih na jedno mesto uz izuzetak dve numere, koje ne pripadaju albumima već su singlovi kao što su Sa desne strane i home akustik Cepelin Lagan, koja će se naći na albumu Bizant, čije je izadavanje odloženoza proleće.  

„Album Iskrene balade je četvrti  po redu, kao most do Bizanta. Napravljen je za slušaoce i fanove, koji u mojoj dosadašnjoj diskografiji preferiraju balade kao najomiljeniju formu, pa smo  mi iz benda shvatili da ovaj album mora da postoji i to je jedini razlog zasto je ova kompilacija rođena, oficijalno afirmisana i na kraju izbačena”, rekao je Gajić.

Kako naglašava s obzirom da je priprema petog albuma Bizanta već pri kraju, polako započinju i pirpeme šestog izdanja, koji će sezvati Nosferatu, što u prevodu znači „ugriz vampira” i sadržaće gotičke elemente.

„Iskrene Balade rade ono sto je bilo potrebno da bi se zaokružilo skoro 15 godina postojanja moje kantautorske karijere od 2005. do sada. Volimo vas i očekujte nas na bini u celoj postavi i formi dolaskom prvog toplog vremena i proleća, a do tada završavam svoju solo unplugged turneju pod nazivom Agresivna akustika.  Volimo vas i slušajte nas!”, izjavio je Gajić za kraj.

Autorka teksta: Marija Todorović

Ostavi komentar