Meštani Jerkovića u borbi protiv otimanja zelenila i šuma

Grupa građana okupiće se kako bi razgovarali o primedbama koje se tiču ukidanja zelenih površina.
12. May 2021.

Grad Beograd organizuje javnu raspravu nacrta plana detaljne regulacije koji se odnosi na područje naselja Braće Jerković i Medaković. Sednica je zakazana za četvrtak 13. maja u osam ujutru u zgradi Gradske uprave grada Beograda, u ulici Kraljice Marije br. 1. Grupa građana zajedno sa drugim komšijama okupiće se kako bi govorili o primedbama koje su podneli.

Primedbe za koje su ljudi iz naselja skupili više od 1.600 potpisa tiču se ukidanja zelenih površina koje plan predviđa. Nekontrolisana gradnja preti da uništi prirodnu lepotu po kojoj je kraj poznat, zbog čega je došlo do besa među lokalnim stanovništvom koje namerava da brani svoje zelenilo.

U aprilu 2020. trgovinski lanac Lidl je za potrebe svoje gradnje potpuno uništio šumu na placu od oko 8.000 kvadratnih metara. Dozvola je izdata za vreme vanrednog stanja kada nije bilo moguće organizovati bilo kakav protest. Predloženi plan bi isto tako uništio susednu šumu kako bi se izgradila osnovna škola u naselju gde postojeće škole rade ispod svog kapaciteta.

Meštani se najoštrije protive sve češćem i nasilnijem oduzimanju prostora za potrebe građevinske industrije. Podržavaju sve slične inicijative na drugim lokalima i pozivaju sve građane koje dele ovakav stav da im se pridruže na javnoj raspravi u četvrtak.

Naslovna fotografija: Facebook sranica Uništavanje zelenila – Jerković

Najnovije iz: Sanduče

0 Comments

Pošalji komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Pratite nas na:

Preporučeni tekstovi