Mira Furlan, Izabela Mašić, bend Širom i Jennifer Touch gosti emisije KC Grada

I ovog vikenda od 21h Kulturni centar Grad donosi novu emisiju na pokrenutoj platformi #AloneTogether.
29. May 2020.

I ovog vikenda od 21h Kulturni centar Grad donosi  novu emisiju na pokrenutoj platformi #AloneTogether i zajedno sa stvaraocima iz raznih gradova i iz raznih oblasti stvaralaštva pokušava da, kroz umetnost, sagleda našu zajedničku budućnost u post-koronskom periodu.

U petak 29. maja od 21h gosti platforme će biti glumica Mira Furlan, sa kojom pričamo o Americi, politici, filmu, epidemiji, mlada umetnica Izabela Mašić, koja će nam kroz svoju umetnost otkriti pozitivno u negativu, a u saradnji sa Kino Šiška iz Ljubljane KC Grad će predstaviti slovenački bend Širom čiji je koncert, iz svima poznatih okolnosti odložen za jesen i preneti delić atmosfere nastupa održanog u okviru programa Štream koji Kino Šiška realizuje tokom situacije sa epidemijom. Gošća će biti i nemačka muzičarka i kompozitorka Jennifer Touch sa kojom će se intervjuom započeti druženje, a zatim nastaviti DJ specijalom u subotu 30. maja od 21h.

 

Podsećamo, u prošloj emisiji na #AloneTogether platformi prikazan je kratki film „Izolacija” nemačkog fotografa i „face checker-a” čuvenog berlinskog kluba Berghain Svena Marquardta, dobro poznatog publici KC Grada. Film je snimljen za vreme pandemije u Berlinu, a pored kadrova berlinskih ulica i Svenovih fotografija, donosi i njegova razmišljanja o budućnosti i životu za vreme i posle pandemije.

Gost je bio i Željko Luketić, kustos, muzički urednik, kritičar, novinar i istraživač jugoslovenske i svetske pop-kulture, sa kojim se razgovaralo o izložbi „Utilitarni dizajn raspjevanog socijalizma” – o dizajnu ploča revolucije, o Titu, festivalima rodoljubivih pesama i omladinskim radnim akcijama, kao i o tome u kojim oblicima se neke od ovih pojava pojavljuju i danas, članovi ekipe koja je radila na filmu Moj Jutarnji Smeh – reditelj Marko Đorđević i glumica Ivana Vuković, a videli smo i muzički nastup benda Gazorpazorp nastao za vreme trajanja karantina.

Željko Luketić

Melissa E. Logan, članica kultne grupe Chicks on Speed, na #AloneTogether platformu donela je elektroklešuz svoj specijalni mixtape „Play with me”, a u kratkom intervjuu pre seta pričalo se o tome zašto je izabrala Nemačku za život, ne kojim projektima radi, kako vidi položaj umetnika u ovom trenutku, a ekskluzivno za ovu priliku čuli smo i novi materijal grupe Chicks on Speed.

Prethodne emisiju serijala #AloneTogether pogledajte ovde.

#AloneTogether predstavlja online platformu u vidu web magazina pokrenutu od strane Kulturnog centra Grad u vremenu globalne krize koja je dovela do toga da u jednom danu celokupni kulturni život potpuno stane. “Iz razloga što smatramo da se kultura i umetnost ne mogu zaustaviti ni u vremenima različitih kriza, projektom AloneTogether želimo pružiti podršku i uzeti učešće u kulturnim aktivnostima u uslovima koji su u ovom trenutku jedini mogući. Kroz razgovore sa cenjenim umetnicima i stvaraocima iz raznih gradova Evrope i iz raznih oblasti stvaralaštva pokušaćemo da sagledamo našu zajedničku budućnost u kojoj će ovaj format nastaviti da živi kao svojevrsni vid promocije kulture i umetnosti. Pričamo o njihovom radu, inspiraciji, ali i o svakodnevici u ovom nesvakidašnjem vremenu”, navode iz produkcije KC Grad. AloneTogether se premijerno emituje putem društvenih mreža FB, YT i IG svakog petka i subote od 21h i sastoji se od muzičkih nastupa, preporuka, intervjua i razgovora sa muzičarima, vizuelnim umetnicima, književnicima, filmskim autorima, teoretičarima… .

 

Najnovije iz: Sanduče

0 Comments

Pošalji komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Pratite nas na:

Preporučeni tekstovi