Mladi iz Novog Sada kroz projekat Debate Your Issue

Projekat usavršavanja znanja o temama važnim za budućnost mladih
3. February 2021.

DYI („Debate Your Issue”) je međunarodni Erasmus+ projekat namenjen mladima od 18 do 25 godina koji su zainteresovani za dublje istraživanje tema kao što su mediji, liderstvo, migracija, klimatske promene, mobilnost, izgradnja zajednice, a koji žele da se oprobaju u aktivnom učešću u istima. U „Debate Your Issue” projektu trenutno učestvuje 150 mladih iz šest evropskih zemalja, a ukoliko uslovi to dozvole, tokom leta 2021. godine biće organizovana debatna takmičenja u svim partnerskim gradovima projekta.

Novosadsko Novo kulturno naselje, jedan je od partnera na projektu, uz Gete institut iz Praga, Međunarodnu omladinsku debatnu alumni asocijaciju iz Litvanije – Viljnus, Nacionalnu biblioteku Letonije iz Rige, Kolegijum istočne Evrope iz Vroclava u Poljskoj i Centar za digitalnu i medijsku pismenost „Mediawijs” iz Brisela.

Nakon javnog poziva za učešće, 30 mladih iz Novog Sada imaće priliku da, pored novih znanja i razvijanja debatnih veština, upoznaju vršnjake iz svoje okoline i partnerskih gradova organizacija i institucija na projektu, kao i da posete neke od evropskih gradova projekta u sklopu debatnih takmičenja. Na prvoj radionici polaznici su razgovarali na temu omladinskog aktivizma i edukacije, zatim slede teme iz oblasti medijske pismenosti, emigracije, klimatskih promena i mnogih drugih koje će polaznici inicirati tokom trajanja projekta. Pored samog učešća na radionicama i debatnim treninzima, mladi će imati zadatak da osmisle preporuke za sprovođenje njihovih ideja i inicijativa.

„Razvijanjem veština i iskustva koja će im značiti, kako u svakodnevnom životu, tako i u obrazovanju, na poslu ili javnom nastupu, mladi i generacije koje dolaze mogu biti ključni za razvoj Evrope u budućnosti”, istakla je Zuzana Hubkova, liderka projekta iz Gete instituta u Pragu. Za više informacija i aktuelnosti projekta „Debate Your Issue”, posetite zvanični vebsajt projekta kao i društvene mreže Novog kulturnog naselja.

Najnovije iz: Sanduče

0 Comments

Pošalji komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Pratite nas na:

Preporučeni tekstovi