fbpx

Moj OFF - novi besplatan onlajn filmski festival

Kombank Dvorana, Cine Grand, bioskop Vilin Grad i MegaCom Film, pridružili su se aktuelnoj onlajn kulturnoj sceni u jeku borbe sa pandemijom virusa korona, i osmislili besplatan kućni onlajn filmski festival, sa nagrađivanim naslovima svetskih kinematografija koji su obeležili festivalsku scenu.

Festival Moj OFF (Online filmski festival) biće pokrenut 27. marta, a prikazaće tokom dve nedelje više od 30 igranih i dokumentarnih ostvarenja, od kojih će mnoga imati svetske onlajn premijere. Najnoviji film reditelja Romana Polanskog, ostvarenje „Optužujem“, čija je tema upravo čuvena afera s kraja 19. veka koja je uzdrmala i duboko podelila francusko društvo, otvoriće prvi besplatan Online filmski festival – MOJ OFF, u petak 27. marta u 21h, na sajtu mojoff.net.

Film „Optužujem”

Na festivalu će biti prikazani i filmovi koji su imali svoje premijere na nedavnom 48. Festu i nešto ranijem 25. Festivalu autorskog filma. Među njima su i „Nevidljivi život”, koji je dobio nagradu „Beogradski pobednik” za najbolji film 48. Festa i „Martin Eden”, dobitnik nagrade „Gordan Mihić” za najbolji scenario jubilarnog, 25. FAF-a. Biće prikazan i kanski pobednik 2019. godine - južnokorejski „Parazit”, koji je trijumfovao i na dodeli Oskara.

Film „Parazit”

Najavljeni su i drugi filmovi sa festivala u Kanu, Veneciji i Berlinu, ali i sa najznačajnijih festivala dokumentarnog filma, poput IDFA i CPH DOX-a, podeljeni u dve programske celine.

Dnevno su planirane po tri premijere i po tri reprizna filma, uključujući i specijalne retrospektive najvećih filmskih autora i njihovih kultnih ostvarenja u mini-ciklusima. Kako nije reč o platformi za gledanje filmova, već o festivalu, filmovi će moći da se prate samo u određenim terminima u toku dana. Filmove će onlajn moći da prate građani Srbije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine, a u završnici će biti proglašeni pobednici, na osnovu odluke žirija, ali i samih gledalaca.

Festival „OFF”, koji nastaje u vremenu borbe protiv virusa korona, ima za cilj da nastavi kulturni život i ubuduće, te da poklonicima sedme umetnosti pruži nov izazov i mogućnost savremenog praćenja festivalskih, autorskih i komercijalnih filmova, naveo je MCF.

Ostavi komentar