Muzički duo Gabriel objavio debi singl i spot

Sastav čine mlada umetnica Dea Džanković i muzičar Aleksa Stanković

13. July 2021

Muzički duo Gabriel, koji čine Aleksa Stanković i Dea Džanković objavili su debi singl i spot I Can’t Get You Off My Mind. Pesma je jedna od odabranih numera ovogodišnje Femiksete.

Duo Gabriel navodi kako je pesma nastala spontano nakon što su se Dea i Aleksa upoznali preko zajedničkog prijatelja u februaru prošle godine, i tokom prvih 15 minuta shvatili da oboje vole Pitera Gejbrijela i Kejt Buš. Odatle je nastao i naziv projekta Gabriel.

„Pesmu sam mu otpevala jer mi se već dugo vremena vrtela u glavi, i Aleksa je odmah složio aražman, nakon čega smo čitavih godinu dana radili na njoj (zbog korone), u proseku jednom mesečno smo se nalazili i radili. Završili smo je ravno godinu dana od upoznavanja da bi je prijavili na Femixetu, a s obzirom da je imala sjajan odaziv, rešili smo da zvanično oformimo muzički duo i da pravimo spot”, ističe Dea Džanković.

S obzirom da je vizuelna umentnica sa pozadinom u režiji i produkciji između ostalog, Dea je napisala i scenario i okupila malu ekipu sa kojom je uspela da snimi spot za 10 sati. Spot se, kako navodi, oslanja na njenu umetničku praksu, i  poziva se na mnogo izbora inspiracije – od Biblije do bajke.

Tagovi:

Preporučeni tekstovi

Pratite nas na:

0 Comments

Pošalji komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Prijavi se na Oblakoderov Newsletter i na kraju svakog meseca na mejl ti šaljemo pregled najupečatljivijih tekstova iz prethodnog meseca, informacije o aktuelnim događajima i razgovore sa aktivnim glasovima, mladima koji menjaju društvo!

Uspešno ste se prijavili!