Na kafi sa Goranom Bogdanom, Zoranom Todorovićem i Đorđem Miketićem

U sredu, 4. decembra od 20h u Kulturnom centru Grad biće održan razgovor pod nazivom Na kafi sa...
4. December 2019.

U sredu, 4.12. od 20h u Kulturnom centru Grad biće održan razgovor pod nazivom Na kafi sa… koji predstavlja zajednički projekat Centra za istraživanje kultura, politika i identiteta (IPAK.Centar) i KC Grad. Organizatori nastoje da “privatne” diskurse kakvi su razgovori uz kafu predstave kao javne, sa idejom da se pokaže kako su ponekad zapostavljene teme iz privatnih komunikacija idejno značajnije i politički inovativnije od redukovanih i unapred zadatih specijalizovanih javnih nastupa i pripremljenih narativa.

Na kafi sa …. glumcem Goranom Bogdanom, vizuelnim umetnikom Zoranom Todorovićem i piscem i komunikologom Đorđem Miketićem će se, kako se to već na kafi i radi, pričati pomalo o svemu, muškim feminizmima i gde se oni tu vide, o političkoj/društvenoj participaciji žena, o tome da li je feminizam danas važan, i ako da, zašto i da li je za njihovo stvaralaštvo važno to što su muškarci, kakav im je odnos sa majkama, koje serije vole, na kojim pijacama pazare, koje kafane posećuju, koriste li javni prevoz, čitaju li vesti, poseduju li svoj recept za beogradski život.

Sa Goranom Bogdanom, Zoranom Todorovićem i Đorđem Miketićem razgovara Jelisaveta Blagojević, direktorka IPAK.Centra i profesorka na Fakultetu za medije i komunikacije u Beogradu.
Ovaj razgovor organizuju Centar za istraživanja kultura, politika i identiteta (IPAK.Centar) i Kulturni Centar Grad a omogućila ga je Ambasada Kraljevine Holandije.

Najnovije iz: Sanduče

0 Comments

Pošalji komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Pratite nas na:

Preporučeni tekstovi