fbpx
POGLEDAJ OBLAKODEROV NOVI PROJEKAT - TEKSTOVE O IT ISTORIJI JUGOSLAVIJE! Od prvog domaćeg računara i robota, preko kompjuterske audio i vizuelne umetnosti | POGLEDAJ OBLAKODEROV NOVI PROJEKAT - TEKSTOVE O IT ISTORIJI JUGOSLAVIJE! Od prvog domaćeg računara i robota, preko kompjuterske audio i vizuelne umetnosti | POGLEDAJ OBLAKODEROV NOVI PROJEKAT - TEKSTOVE O IT ISTORIJI JUGOSLAVIJE! Od prvog domaćeg računara i robota, preko kompjuterske audio i vizuelne umetnosti | POGLEDAJ OBLAKODEROV NOVI PROJEKAT - TEKSTOVE O IT ISTORIJI JUGOSLAVIJE! Od prvog domaćeg računara i robota, preko kompjuterske audio i vizuelne umetnosti | POGLEDAJ OBLAKODEROV NOVI PROJEKAT - TEKSTOVE O IT ISTORIJI JUGOSLAVIJE! Od prvog domaćeg računara i robota, preko kompjuterske audio i vizuelne umetnosti | POGLEDAJ OBLAKODEROV NOVI PROJEKAT - TEKSTOVE O IT ISTORIJI JUGOSLAVIJE! Od prvog domaćeg računara i robota, preko kompjuterske audio i vizuelne umetnosti |

Na teretnoj pruzi kod Pančeva sinoć je došlo do curenja amonijaka – opasnosti po građane nema

Dvadesetak dana posle izlivanja amonijaka kod Pirota, ovaj gas iscureo je sinoć u naselju Topola u Pančevu
13. January 2023.

Na teretnoj pruzi u naselju Topola kod Pančeva sinoć oko 22.30 časova došlo je do curenja amonijaka iz auto-cisterne. Kako prenosi RTS, opasnosti po građane nema, a istraga je u toku, čekaju se rezultati merenja.

Vatrogasci i policija još dežuraju na terenu, ventil na cisterni je zatvoren, i nema nikakve opasnosti za građane. Policija, međutim, ne dozvoljava pristup mestu na kom je došlo do akcidenta.

„Sektor MUP-a za vanredne situacije u Pančevu obezbeđuje lokaciju, prati njeno saniranje. Pozvani su sinoć oko 1.00 sat i izašli na teren inspektori za zaštitu životne sredine zajedno sa Pokrajinskim sekretarijatom za zaštitu životne sredine”, rekao je državni sekretar u Ministarstvu zaštite životne sredine Aleksandar Dujanović.

Dujanović je rekao i da je Ministarstvo uputilo poziv i Institutu za rudarstvo i metalurgiju u Boru da izvrši sva potrebna merenja, a kada lokacija bude obezbeđena i sanirana, inspektor Ministarstva za zaštitu žiovotne sredine će preduzeti sve mere iz svoje nadležnosti.

Dodao je da je Grad Pančevo angažovao Zavod za javno zdravlje Pančevo da obavi sva potrebna merenja, tako da se očekuju i ti rezultati.

„U pitanju je amonijačna voda, što je mnogo blaže nego amonijak, ali za sada nemamo informaciju o tome koliko je toga iscurelo. Očekujemo zvanične rezultate Zavoda za javno zdravlje Pančevo”, rekao je Dujanović. Dujanović je dodao kako je cisterna bila parkirana na parkingu kompanije „Saga” i da je bilo planirano da nastavi put do cementare u Popovcu, koja amonijačnu vodu koristi u svojoj proizvodnji.

Naveo je da inspektori na terenu utvrđuju odakle je krenuo transport, kako je cisterna završila na parkingu „Sage” u naselju Topola i gde nastavlja dalje, a podaci će biti poznati u toku dana.

U opštoj bolnici u Pančevu rekli su da se na pregled javilo dvadesetak ljudi iz romskog dela naselja Topola. Posle pregleda svi su pušteni kući jer nisu imali znakove trovanje, niti bilo kakve druge zdravstvene tegobe. 

Kako je ranije javljeno, jedna osoba prebačena je u Pančevačku bolnicu na terapiju kiseonikom.

Kako je preneo pančevački portal 013info, bili su evakuisani meštani desetak okolnih kuća.

U javnom tužilaštvu kažu da preduzimaju sve mere protiv lica koja su odgovorna za ovaj akcident.

Auto-cisterna je bila parkirana pored industrijskog koloseka koji nije javna pruga već industrijski kolosek koji pripada Azotari Pančevo.

Vest preuzeta sa sajta RTS-a.

Naslovna fotografija: Euronews Srbija/Lana Nanovski

Najnovije iz: Sanduče

Ment Ljubljana slavi 10. rođendan

Deseto izdanje festivala muzičkih otkrića, koje se prostire na 15 koncertnih i konferencijskih prostora širom Ljubljane, uključuje nastupe više od 80 evropskih umetnika

Preporučeni tekstovi

Pratite nas na:

0 Comments

Pošalji komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *