STIGAO JE NOVI BROJ OBLAKODER MAGAZINA! NABAVI SVOJ PRIMERAK U SVIM BOOKA KNJIŽARAMA, ILI NAM PIŠI NA MEJL oblakodermagazin@gmail.com | STIGAO JE NOVI BROJ OBLAKODER MAGAZINA! NABAVI SVOJ PRIMERAK U SVIM BOOKA KNJIŽARAMA, ILI NAM PIŠI NA MEJL oblakodermagazin@gmail.com | STIGAO JE NOVI BROJ OBLAKODER MAGAZINA! NABAVI SVOJ PRIMERAK U SVIM BOOKA KNJIŽARAMA, ILI NAM PIŠI NA MEJL oblakodermagazin@gmail.com | STIGAO JE NOVI BROJ OBLAKODER MAGAZINA! NABAVI SVOJ PRIMERAK U SVIM BOOKA KNJIŽARAMA, ILI NAM PIŠI NA MEJL oblakodermagazin@gmail.com | STIGAO JE NOVI BROJ OBLAKODER MAGAZINA! NABAVI SVOJ PRIMERAK U SVIM BOOKA KNJIŽARAMA, ILI NAM PIŠI NA MEJL oblakodermagazin@gmail.com

Oblakoder merch   |    Newsletter    |    Patreon   |   Antifejk

Najiščekivanija regionalna TV ostvarenja na Sarajevo film festivalu

U sklopu ovogodišnjeg programa Pretpremijere Serije, publici će biti predstavljeno pet najnovijih dramskih serija

30. July 2021

„U poslednjoj godini obeleženoj pandemijom, u kojoj se činilo da sve pomalo stoji, zabeležen je neverojatan porast gledaoca serija online, što svetskih, što domaćih produkcija. Međutim, nije sva filmska industrija stajala, jer u regionu su se, usprkos teškim uslovima, snimali i filmovi i serije. U proizvodnji regionalnih dramskih serija ove godine svakako prednjači Srbija, što je vidljivo i u našoj ovogodišnjoj selekciji koju karakterišu upečatljiva izvođenja regionalno poznatih glumaca i teme vezane za ove prostore. U programu su napete kriminalističke drame, psihološki triler s
aspektom misterije, serije temeljene na poznatim književnim delima i savremena priča o snovima, idolima i fudbalu. Sve ove serije koje gledaoci širom regiona željno iščekuju biće premijerno prikazane na festivalu u programu Pretpremijere Serije, a tek u sezoni jesen/zima naći će se i na programima regionalnih TV kuća”, rekla je Tina Hajon, selektorka programa Pretpremijere Serije.

Festivalska publika i filmski profesionalci imaće priliku da ekskluzivno na filmskom platnu pogledaju prve dve epizode prvih sezona, te da se susretnu s ekipama serija: Kljun, Vreme zla, Nečista krv, Crna svadba i Zlatni dečko.

Kljun

Program će biti otvoren premijernim prikazivanjem serije Kljun. Kriminalističku seriju koja prati život mlade detektivke sa parapsihološkim moćima režirao je uspešni rediteljski dvojac Jelena Gavrilović i Uroš Tomić. Njihov poslednji zajednički rad, serija Grupa imala je premijeru u programu Pretpremijere Serije na 25. Sarajevo Film Festivalu i prva je srpska serija čija je globalna distribucijska prava otkupio Keshet International, vodeća izraelska medijska kompanija.

Vreme zla

Festivalska publika imaće priliku da pogleda i epizode serije Vreme zla u režiji Ivana Živkovića, s radnjom smeštenom u Srbiju pred i za vreme Drugog svetskog rata. Reč je o istorijskoj drami rađenoj po romanima Dobrice Ćosića koju je, kao i seriju Kljun, producirala United Media.

Nečista krv

Svetsku premijeru imaće i dramska serija Nečista krv koja se razvijala u programu CineLink Drama Sarajevo Film Festivala, a proizveli su je This and That Production i RTS. Temeljena je na književnom opusu Bore Stankovića, a scenarista je Vojislav Nanović. Serija u režiji Milutina Petrovića prati propast stare gazdinske porodice kroz koju se paralelno oslikava slabljenje Osmanske imperije i formiranje novih nacionalnih država, a glavnu ulogu igra Dragan Bjelogrlić.

Crna svadba

U programu je i serija Crna svadba, psihološki triler koji gledaoce kroz krimi – radnju uvodi u svet magije i drevnih obreda. Režiju potpisuje Nemanja Ćipranjić, a likove tumače regionalne zvezde poput Uliksa Fehmiua, Nikole Koje, Jelene Đokić i Slavka Štimca. Serija je jedan od najnovijih projekata produkcijske kuće FireFly.

Zlatni dečko

Poslednja projekcija u programu Pretpremijere Serije biće epizode serije Zlatni dečko. Reč je o rediteljskom debiju Ognjena Jankovića, u kojem talentovanog fudbalera Denisa Markovića igra glumačka zvezda u usponu Denis Murić.

Sarajevo Film Festival biće održan od 13. do 20. avgusta 2021. godine

Preporučeni tekstovi

Pratite nas na:

0 Comments

Pošalji komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *