Oblakoder merch   |    Newsletter    |    Patreon

Nije Slavko zna kako

U foto reportaži Zdravka Dulovića predstavljamo temu koja će uvek biti jedan od omiljenih predmeta Slavku, ili Zdravku (kako se ko odluči) za fotkanje - lepota žene

6. July 2021

Naime, celokupna priča o početku ozbiljnog odnosa sa fotografijom, iako poprilično kratka, proizvela je lepu količinu fotografija koje dovuku pogled posmatrača k sebi. Ovaj odabrani skup fotografija za, može se reći, prvu izložbu Zdravka Dulovića, predstavlja deo njegovih radova koji privlači dosta pažnje. U pitanju je tema koja će uvek biti jedan od omiljenih predmeta za fotkanje – lepota žene. Uhvatiti trenutak koji najbolje opisuje osobu, u fizičkom i emotivnom pogledu je glavni zadatak. Na fotografijama Slavka, ili Zdravka (kako se ko odluči), neće se prvo primetiti vulgarnost i erotika. Tu se nalazi dramatičnost koju donosi kontrast i grain, prirodno osvetljenje, iscenirana okolina i sam model koji se treba uslikati tako da prenese osećaj zadovoljstva kada posmatramo nešto što prija oku. Uspevajući u tome, fotografije lako postanu nešto što ulepšava feed instagrama, ili na primer galeriju magazina oblakoder. Žensko telo treba pažljivo tretirati u svakom smislu, pa tako biva i sa fotografijom. Znati kako sa ženom. Teško je, ali kada se uspe, rezultat biva fascinantan. Na kraju krajeva, celokupno iskustvo biva obostrano zadovoljstvo.

Zdravko Dulović, rođen 1998. godine u gradu Carpi (Italija), od početka konstantno živi na relaciji Srbija – Italija. Čak i u Srbiji postoji relacija Beograd – Mataruška banja. Verovatno je to jedan od razloga raznovrsnosti interesovanja i konstantne želje za akcijom. Sa 4 godine se seli za Matarušku banju, gde i završava osnovnu školu “Đura Jakšić”, a zatim se vraća za Italiju godine 2012. U gradu Cavezzo završava 8. razred i upisuje umetničku školu “Istituto professionale Adolfo Venturi”. Tada kreće priča o vizuelnim istraživanjima i sticanje znanja o dizajnu, grafici, fotografiji. Sve to vreme bavio se fudbalom, što i jeste bilo njegovo glavno interesovanje. Tom sportu je bio posvećen sve do 2019, kada odlazi u Beograd i upisuje se na DIF. Fakultet mu nije mu održao pažnju, te odustaje od studija. Jednog dana je pozajmio fotoaparat od brata, i krenuo sa fotkanjem žurki, jednu po jednu, i krenulo mu je za rukom. Iza svega toga stoji ogromna posvećenost i rad. Smatra da je uložio puno truda da bi se probio. Danas se bavi fotografisanjem eventova, bts-a, raznih projekata, kao i hvatanjem momenata u slobodno vreme.

Preporučeni tekstovi

Ko to tamo pliva?

Ko to tamo pliva?

U novoj foto reportaži kroz dokumentarnu fotografiju zabeležili smo ovogodišnje tradicionalno plivanje za Bogojavljenski krst na Tamiškom keju

Light/Dark Balance

Light/Dark Balance

U novoj virtuelnoj izložbi predstavljamo radove mlade fotografkinje Nađe Stanojević

Belgrade is Burning (2021)

Belgrade is Burning (2021)

Fotografije dreg kulture u Srbiji Jelene Simeunović sa Oblakoderove izložbe „Pogledaj opet – stvarnost koju ne vidiš” selimo u naš virtuelni prostor!

Trag koji ne vidiš

Trag koji ne vidiš

Fotografije urbanih supkultura u Srbiji Aleksandra Anđelkovića sa Oblakoderove izložbe „Pogledaj opet – stvarnost koju ne vidiš” selimo u naš virtuelni prostor!

Beograd koji nismo upoznali

Beograd koji nismo upoznali

Fotografije romske zajednice u Srbiji Mihajla Markovića sa Oblakoderove izložbe „Pogledaj opet – stvarnost koju ne vidiš” selimo u naš virtuelni prostor!

Vidljivo / nevidljivo

Vidljivo / nevidljivo

Fotografije života ljudi u ekološki zagađenim sredinama Nede Mojsilović sa Oblakoderove izložbe „Pogledaj opet – stvarnost koju ne vidiš” selimo u naš virtuelni prostor!

Decentralizovana borba

Decentralizovana borba

Fotografije žena radnica u Srbiji Artinjana Artinovića sa Oblakoderove izložbe „Pogledaj opet – stvarnost koju ne vidiš” selimo u naš virtuelni prostor!

Beograd, u prolazu

Beograd, u prolazu

Pogledajte virtuelnu izložbu i omaž Beogradu mladog fotografa Matije Borbelja

Pratite nas na:

0 Comments

Pošalji komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Prijavi se na Oblakoderov Newsletter i na kraju svakog meseca na mejl ti šaljemo pregled najupečatljivijih tekstova iz prethodnog meseca, informacije o aktuelnim događajima i razgovore sa aktivnim glasovima, mladima koji menjaju društvo!

Uspešno ste se prijavili!