STIGAO JE NOVI BROJ OBLAKODER MAGAZINA! NABAVI SVOJ PRIMERAK U SVIM BOOKA KNJIŽARAMA, ILI NAM PIŠI NA MEJL oblakodermagazin@gmail.com | STIGAO JE NOVI BROJ OBLAKODER MAGAZINA! NABAVI SVOJ PRIMERAK U SVIM BOOKA KNJIŽARAMA, ILI NAM PIŠI NA MEJL oblakodermagazin@gmail.com | STIGAO JE NOVI BROJ OBLAKODER MAGAZINA! NABAVI SVOJ PRIMERAK U SVIM BOOKA KNJIŽARAMA, ILI NAM PIŠI NA MEJL oblakodermagazin@gmail.com | STIGAO JE NOVI BROJ OBLAKODER MAGAZINA! NABAVI SVOJ PRIMERAK U SVIM BOOKA KNJIŽARAMA, ILI NAM PIŠI NA MEJL oblakodermagazin@gmail.com | STIGAO JE NOVI BROJ OBLAKODER MAGAZINA! NABAVI SVOJ PRIMERAK U SVIM BOOKA KNJIŽARAMA, ILI NAM PIŠI NA MEJL oblakodermagazin@gmail.com

Oblakoder merch   |    Newsletter    |    Patreon   |   Antifejk

Norveška šuma objavila album Nebo

Novosadski sastav je, nakon objavljenog spota i singla za pesmu Ogledala, objavio i album Nebo

17. February 2021

Album Nebo predstavlja sumu stvaranja benda Norveška Šuma u poslednje tri godine, sniman u različitim studijima pod različitim okolnostima, producentskim uticajima, raspoloženjima i fazama svesti kroz koje su defilovali koliko individualno toliko kao i sastav.

Spektar zvukova koji se na njemu mogu čuti je šarolik i gradaciono poređan, od sirovog garage zvuka prema melodičnijim, mekšim i diskretnijim tonovima koji se mogu čuti kako se celina primiče kraju, dok dominantna estetika ostaje netaknuta. Sam doživljaj koji bend pruža u svih osam pesama nezavisan je od producentske palice, prostora ili opreme na kojoj je snimano, i predstavlja atmosferu svakodnevnice koju svi živimo pritisnutu teškim, posivelim nebom.

Najaktuelnija numera na albumu pod nazivom Ogledala predstavlja do sad najveći iskorak benda u produkcionom smislu, uz propratni spot u režiji mladih ljudi sa Akademije umetnosti koji je verno oslikao bespomoćnost i teskobu sa notom nade u pozadini što je u kontrastu sa tekstom i muzikom kakva se može često sresti u pesmama Norveške Šume.

Snimana na samom kraju 2020. godine u Beogradu u Down There studiju Uroša Milkića, Ogledala donose i još jedan novitet – bend je u svoj, do sada pretežno garažni zvuk uveo i zvuk syntha, kao potpuno prirodan izbor u slučaju konkretne numere, što je ukupnu atmosferu nakrivilo na guitar-pop žanrovsku stranu.

Neopterećeni muzičkim određenjima, Norveška Šuma nastavljaju da stvaraju i dalje sa ciljem da Nebo bude samo prvo izdanje u raznovrsnom nizu.

Norveška Šuma je bend iz Novog Sada, osnovan jeseni 2013. godine. Tokom svog postojanja bend je prolazio kroz razne žanrovske promene i sastave, ustaljujući svoju postavu 2017. godine i u tom sastavu radi i danas. Bend čine Vesna Mitić (prateći vokali), Ivan Kostadinović (bas gitara, prateći vokali), Goran Prijić (vokal, klavijature), Nikola Vučetić (bubanj) i Filip Nedović (gitara).

Album Nebo u izdanju SKC KG predstavlja deo stvaranja Norveške Šume od 2018. godine do kraja 2020. godine, i prvo zvanično izdanje. Zvuk koji se može čuti na albumu se može okarakterisati kao alternativni, garage rok uz uplive drugih žanrova (guitar pop, grunge, funk, prog) sa tekstualnim fokusom na emotivno stanje pojedinca  u društvu kao preovlađujuću tematiku.

Bend trenutno radi na tome da Nebo bude samo prvo izdanje u raznovrsnom nizu i priprema novi materijal dok željno iščekuje nove nastupe u, nadamo se, skorijoj budućnosti.

Preporučeni tekstovi

Pratite nas na:

0 Comments

Pošalji komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *