fbpx
STIGAO JE NOVI BROJ OBLAKODER MAGAZINA! NABAVI SVOJ PRIMERAK U SVIM BOOKA KNJIŽARAMA, ILI NAM PIŠI NA MEJL oblakodermagazin@gmail.com | STIGAO JE NOVI BROJ OBLAKODER MAGAZINA! NABAVI SVOJ PRIMERAK U SVIM BOOKA KNJIŽARAMA, ILI NAM PIŠI NA MEJL oblakodermagazin@gmail.com | STIGAO JE NOVI BROJ OBLAKODER MAGAZINA! NABAVI SVOJ PRIMERAK U SVIM BOOKA KNJIŽARAMA, ILI NAM PIŠI NA MEJL oblakodermagazin@gmail.com | STIGAO JE NOVI BROJ OBLAKODER MAGAZINA! NABAVI SVOJ PRIMERAK U SVIM BOOKA KNJIŽARAMA, ILI NAM PIŠI NA MEJL oblakodermagazin@gmail.com | STIGAO JE NOVI BROJ OBLAKODER MAGAZINA! NABAVI SVOJ PRIMERAK U SVIM BOOKA KNJIŽARAMA, ILI NAM PIŠI NA MEJL oblakodermagazin@gmail.com

Oblakoder merch   |    Newsletter    |    Patreon   |   Antifejk

Nova pesma beogradskog benda They Drive by Night

Uoči koncerta u klubu Dim, bend je objavio i novi spot za pesmu Teror

14. December 2022

Beogradski bend They Drive by Night, uoči koncerta najavljenog za četvrtak, 15. decembar, u klubu Dim, objavljuje spot za pesmu „Teror”, ujedno i prvu objavljenu pesmu na srpskom jeziku.

They Drive by Night je bend izrastao iz muzičkog projekta vizuelnog umetnika Nemanje Nikolića započetog kao minimalistička interpretacija stoner roka a kasnije razvijanog eklektičnim pristupom raznim, uglavnom bazično gitarskim muzičkim žanrovima. Bend karakteriše distorzovani gitarski zvuk podržan čvrstim, mantričnim ritmovima, praćen tekstovima koji referišu na kinematografiju, pop kulturu ili vizuelnu umetnost i književnost kao u slučaju reči „pozajmljenih” od umetnice Barbare Kruger ili Stanislava Vinavera.

Tokom godina rada sa raznim saradnicima, pored Nemanje Nikolića kao frontmena i gitariste, kao stalna postava benda ustalili su se gitarista Bojan Nikolić, Vladimir Milićević na basu, Pavle Popov na bubnjevima i Iva Kuzmanović i Marija Šević kao vokali.

Preporučeni tekstovi

Pratite nas na:

0 Comments

Pošalji komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *