STIGAO JE NOVI BROJ OBLAKODER MAGAZINA! NABAVI SVOJ PRIMERAK U SVIM BOOKA KNJIŽARAMA, ILI NAM PIŠI NA MEJL oblakodermagazin@gmail.com | STIGAO JE NOVI BROJ OBLAKODER MAGAZINA! NABAVI SVOJ PRIMERAK U SVIM BOOKA KNJIŽARAMA, ILI NAM PIŠI NA MEJL oblakodermagazin@gmail.com | STIGAO JE NOVI BROJ OBLAKODER MAGAZINA! NABAVI SVOJ PRIMERAK U SVIM BOOKA KNJIŽARAMA, ILI NAM PIŠI NA MEJL oblakodermagazin@gmail.com | STIGAO JE NOVI BROJ OBLAKODER MAGAZINA! NABAVI SVOJ PRIMERAK U SVIM BOOKA KNJIŽARAMA, ILI NAM PIŠI NA MEJL oblakodermagazin@gmail.com | STIGAO JE NOVI BROJ OBLAKODER MAGAZINA! NABAVI SVOJ PRIMERAK U SVIM BOOKA KNJIŽARAMA, ILI NAM PIŠI NA MEJL oblakodermagazin@gmail.com

Oblakoder merch   |    Newsletter    |    Patreon   |   Antifejk

Nove pesme Bjesova na otvaranju treće sezone Balkanrock Sessions

Emisija će biti dostupna 12. septembra, od 20 časova, na Balkanrock Sessions YouTube kanalu

9. September 2022

Najpoznatiji rok sastav iz Gornjeg Milanovca, Bjesovi, otvoriće treću sezonu muzičke web-emisije Balkanrock Sessions. Nakon njih, na svake dve sedmice, uslediće šest drugih izvođača, a to su Sv. Pseta, Šajzerbiterlemon, Mud Factory, Bohemija, Sink i Rebel Star.

U ponedeljak, 12. septembra, od 20 časova, na Balkanrock Sessions YouTube kanalu imaćete priliku da čujete nove pesme Bjesova i odgovore Zorana Marinkovića na naša pitanja o počecima benda, izazovima, planovima i drugim projektima.

Muzički sastav Bjesovi oformljen je krajem osamdesetih u Gornjem Milanovcu. Pored nekoliko promena imena (Bader Majnhof, Sent Galen, Čajna Blu, pa tek onda Bjesovi) i svog muzičkog, grandž izražaja, bend je privlačio pažnju svojom postavom. Naime, pored gitare, basa i bubnja, bend je u početku imao dva pevača, što je bilo neobično.

Prvi veliki uspeh ostvarili su pobedom na gitarijadi u Čačku 1990. godine, dok su pobedom na Zaječarskoj gitarijadi 1993. godine, skrenuli veću medijsku pažnju na sebe. Nakon objavljivanja drugog albuma 1994. godine, upuštaju se u niz koncertnih aktivnosti i postaju jedan od najaktivnijih muzičkih sastava.

Neposredno nakon izlaska trećeg studijskog albuma „Sve što vidim i sve što znam“ 1997. godine, Bjesovi prestaju sa radom, da bi se tri godine kasnije vratili muzičkim aktivnostima u drugačijoj postavi. Sada sa jednim pevačem i vođom grupe,

Zoranom Marinkovićem, Bjesovi nastavljaju svoj muzički put, stvarajući jedan album uživo, karakterističnog naziva – „Na živo“ (2003) i dva studijska albuma – „Bolje ti“ (iz 2009) i „Svetla, svetlosti“ (zabeležen 2015. godine).

Sedam godina od poslednjeg studijskog albuma, Bjesovi dolaze na Balkanrock Sessions sa novim muzičkim materijalom, koji možete pogledati od 12. septembra u 20h na Balkanrock Youtube kanalu.

Fotografije: Angelina Kačunković

Preporučeni tekstovi

Pratite nas na:

0 Comments

Pošalji komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *