Novembar – mesec za pitanja Reflektor teatra

Nastavak sezone „Post-istina je laž”
4. November 2020.

Nezavisna omladinska pozorišna produkcija Reflektor teatar, poznata po tome što se u svojim komadima bavi posmatranjem društva i njegovih problema kroz prizmu mladih, i ove jeseni nastavlja da postavlja brojna pitanja koja se tiču kako njihove tako i drugih generacija.

Uz poštovanje preporučenih mera zaštite i ograničen broj mesta, sezona „Post-istina je laž” nastavlja se bogatim novembarskim repertoarom u Dorćol Platzu. Sezona nosi ime po pesmi iz nove predstave „Urednik”, čije gostujuće izvođenje je planirano za 16. novembar u 20h u Knjaževsko-srpskom teatru u Kragujevcu. Gostovanje je podržano od strane Medijskog skloništa Kragujevac, koje okuplja redakcije Kragujevačkih novina, Glasa Šumadije, Radija Zlatousti, Agencije Iz Glave i udruženja Res Publika. „Drama o posledicama igranja istinom”, kako je još nazivaju, ispitujefenomen „post-istine”, ali i ukazuje na položaj medijskih radnika i radnica uz pitanje: „Šta biste vi uradili?”

„Muškarčine”, najigranija predstava Reflektor teatra, ovog meseca ulazi u devetu sezonu igranja, a na sceni Dorćol Platza izvešće se 11. novembra s početkom u 20h. „Šta znači biti pravi muškarac u Srbiji danas”, pitanje je koje postavlja sedam momaka u ovom pozorišnom dokumentarcu, kroz preispitivanje rodnih stereotipa koji vladaju na Balkanu, te ličnih priča i iskustava.

„Ekstremizam: Kako ja ovo sinu da objasnim”, koja već u nazivu sadrži pitanje i temu kojom se bavi, pozorišni je dokumentarac o ekstremizmu, a ima cilj da publiku upozna sa svim oblicima ovog društvenog problema. Ekipa predstave izlazi na scenu 18. novembra, kada će, kako kroz lične priče tako i kroz teorijska objašnjenja, pokušati da osveste publiku o ovoj važnoj temi.

Veliki povratak na scenu očekuje predstavu „SMRT FAŠIZMU! O Ribarima i Slobodi”, koja kazuje priču o Ivi Loli Ribaru, njegovoj porodici i Slobodi Trajković, njegovoj verenici. Priču o herojstvu jedne ranije generacije, glumačka ekipa prenosi kroz sopstvena shvatanja tadašnjih i sadašnjih idola i ideala mladih, te preispituje šta njima danas znači borba protiv fašizma i kako je razumeju. „Gde je tvoja Crvena linija”, glumci i glumice ponovo će pitati sve prisutne, ali i jedni druge, već 23. novembra.

Više informacija o predstavama, repertoaru i drugim aktivnostima, mogu se pronaći na sajtu Reflektor teatra i njihovim društvenim mrežama.

Najnovije iz: Sanduče

Preporučeni tekstovi

Pratite nas na:

0 Comments

Pošalji komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Prijavi se na Oblakoderov Newsletter i na kraju svakog meseca na mejl ti šaljemo pregled najupečatljivijih tekstova iz prethodnog meseca, informacije o aktuelnim događajima i razgovore sa aktivnim glasovima, mladima koji menjaju društvo!

Uspešno ste se prijavili!