STIGAO JE NOVI BROJ OBLAKODER MAGAZINA! NABAVI SVOJ PRIMERAK U SVIM BOOKA KNJIŽARAMA, ILI NAM PIŠI NA MEJL oblakodermagazin@gmail.com | STIGAO JE NOVI BROJ OBLAKODER MAGAZINA! NABAVI SVOJ PRIMERAK U SVIM BOOKA KNJIŽARAMA, ILI NAM PIŠI NA MEJL oblakodermagazin@gmail.com | STIGAO JE NOVI BROJ OBLAKODER MAGAZINA! NABAVI SVOJ PRIMERAK U SVIM BOOKA KNJIŽARAMA, ILI NAM PIŠI NA MEJL oblakodermagazin@gmail.com | STIGAO JE NOVI BROJ OBLAKODER MAGAZINA! NABAVI SVOJ PRIMERAK U SVIM BOOKA KNJIŽARAMA, ILI NAM PIŠI NA MEJL oblakodermagazin@gmail.com | STIGAO JE NOVI BROJ OBLAKODER MAGAZINA! NABAVI SVOJ PRIMERAK U SVIM BOOKA KNJIŽARAMA, ILI NAM PIŠI NA MEJL oblakodermagazin@gmail.com

Oblakoder merch   |    Newsletter    |    Patreon   |   Antifejk

Novi album grupe dram – PREVIŠE SVEGA

Kolekcija najpatetičnijih, anksiozno-nezrelih i plesno-depresivnih pop pesama o dražima i strahovima mladosti

8. September 2022

dram je sint indi pop bend iz Beograda. Iza sebe ima debi album „Nećemo promeniti svet”, izdat u decembru 2019. Godine za PGP-RTS. Ovoga puta predstavljaju nam drugi po redu album PREVIŠE SVEGA čija će premijera biti na dram youtube kanalu u ponedeljak 12. septembra u 12 časova, kao i na svim streaming servisima.

„PREVIŠE SVEGA” je kolekcija najpatetičnijih, anksiozno-nezrelih i plesno-depresivnih pop pesama o dražima i strahovima mladosti. Album je skrojen po koncepciji preopterećenosti introspektivnih osećaja, valovitih sintova i strmoglavih gitara u ambijentu elektronskih dubina.

Iako se zbirka „PREVIŠE SVEGA” melodijski, lirski i emotivno razlikuje od inicijalnog izraza grupe, „PREVIŠE SVEGA” je bila samo neophodna potreba za eksperimentisanjem, redefinisanjem i upoznavanjem, te ujedno predstavlja drugi deo vožnje, sada kroz sint pop i yugopatetiku do vanvremenskih kosmičkih prostranstava sentimentalnosti.

„Hteli smo da budemo ličniji sa tekstovima, da kažemo šta nam se sve dogodilo za ovih skoro 3 godine od izlaska prvog albuma, ali i da opišemo avanture koje nam nekako nisu bile za prvi album. Protekli koncerti, doživljaji iz bekstejdža, žurke po gradu, zajednička bendovska letovanja, sve su to neki momenti kada se događa upravo to – previše svega. Slično je i sa muzikom, promenili smo zvuk, sve je lepršavo, ima dosta sintova, uželeli smo se dugačkih tema na gitarama i klavijaturama. Baš smo jako eksperimentisali do te mere da, iako je kliše reći da nijedna pesma ne liči na prethodnu sa albuma, zapravo to je ovde slučaj. Trenutno smo u fazi snimanja spota za jednu od pesama, imamo baš strava ekipu. Jedva čekamo da vidite sve“, poručuju iz benda.

Poznatiji kao bend koji koncerte pretvara u igranke, njihovu muziku karakteriše melanholična ali plesno orijentisana muzika koja povezuje različite svetove u jedno. Spoj nastao iz flerta moćnih gitarskih sekvenci, toplih retro sint fraza i četiri mačo vokala koja ležu preko bombastičnih bas i bubanj deonica, izdvaja dram kao jednu od najzanimljivijih novih mladih grupa u Srbiji. Bend je svirao uživo na festivalima kao što su Exit, Arsenal Fest, Belgrade Beer Fest, Špancirfest u Varaždinu, Dev9t, lude Kišobran žurke, MMF festivala i još mnogim drugim.

Za singl „Daj mi sve” grupa je u septembru 2020. osvojila prestižnu nagradu „Milan Mladenović”, od strane Zadužbine Milana Mladenovića, za delo od izuzetne umetničke vrednosti. Tokom 2021. godine, bend je izdao tri elektro singla „Vikend ubija”, „Ti me voziš”, tripoznu kosmičko-karmičku kolaboraciju sa Fantomom i energični singl „Ceo grad”.

Preporučeni tekstovi

Pratite nas na:

0 Comments

Pošalji komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *