STIGAO JE NOVI BROJ OBLAKODER MAGAZINA! NABAVI SVOJ PRIMERAK U SVIM BOOKA KNJIŽARAMA, ILI NAM PIŠI NA MEJL oblakodermagazin@gmail.com | STIGAO JE NOVI BROJ OBLAKODER MAGAZINA! NABAVI SVOJ PRIMERAK U SVIM BOOKA KNJIŽARAMA, ILI NAM PIŠI NA MEJL oblakodermagazin@gmail.com | STIGAO JE NOVI BROJ OBLAKODER MAGAZINA! NABAVI SVOJ PRIMERAK U SVIM BOOKA KNJIŽARAMA, ILI NAM PIŠI NA MEJL oblakodermagazin@gmail.com | STIGAO JE NOVI BROJ OBLAKODER MAGAZINA! NABAVI SVOJ PRIMERAK U SVIM BOOKA KNJIŽARAMA, ILI NAM PIŠI NA MEJL oblakodermagazin@gmail.com | STIGAO JE NOVI BROJ OBLAKODER MAGAZINA! NABAVI SVOJ PRIMERAK U SVIM BOOKA KNJIŽARAMA, ILI NAM PIŠI NA MEJL oblakodermagazin@gmail.com

Oblakoder merch   |    Newsletter    |    Patreon   |   Antifejk

Novi singl art dream pop bend panakota

„Bik" je naziv novog singla zagrebačkog benda

16. June 2022

panakota je novi mladi art dream pop bend iz Zagreba kojem kreativno vodstvo potpisuje Duga Bavoljak. Projekt je inicijalno pokrenula s Mirnom Čupić, njenom koleginicom iz sestrinskog indie benda Kaleido, a kasnije im se pridružio i bubnjar Branimir Blažević. Muzika koju panakota radi onakva je kakvo joj je i ime: ne bi se reklo da je najtipičniji desert, ali je zašećerena i zavodljiva, s daškom pomaknutosti.

„Bik” je prvi singl koji panakota servira javnosti i njime zatvara sezonu Bika. Tekst za pesmu nastao je prilikom jednog rođendana u kojem su kantautorke odlučile iz zezancije (i vlastitog egotripa) proslaviti svoj horoskopski znak. Muzika kao i spot domaće su radinosti, a u tome je panakota imala i mnogo pomagača, između ostalog Nikolu Krgovića koji je najviše zaslužan za produkciju.

Ideja za spot bila je da nema konkretne radnje, već da se slikom, bojama i pokretom na što vjerniji način pokuša dočarati atmosfera pjesme, ali i ta bikovska ljubav prema estetici. Također, htjeli smo da ima i jednu dozu bajkovitosti i mraka, pa je maska à la venecijanski karneval (by Arbi Cosplay) ovdje odigrala važnu ulogu. Fun fact: u snimanju spota bilo je uključeno i 10kg zemlje“, rekle su devojke iz panakote.

Pjesma „Bik” je u izdanju izdavačkih kuća Basic & Rough i Mudri Brk dostupna je putem svih digitalnih glazbenih platformi.


Preporučeni tekstovi

Pratite nas na:

0 Comments

Pošalji komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *