fbpx

Oblakoder i Balkanrock proslavljaju saradnju žurkom Nebeska Šema

Ako ste mislili da se najbolji domaći crossover u muzici desio kada je Goran Bregović zasvirao s Iggyjem Popom – varate se, najvažniji crossover, iako muzički dolazi iz drugog polja, polja onih koji daju glas i osnažuju muzičare – a to su novinari!

Predstavljamo i svečano otvaramo saradnju za kojom bi žudeli u mladosti i naši uzori - Peca Popović, Pera Janjatović, Moma Rajin i Jadranka Janković.

Iako znamo da je vreme rok novinara na izmaku, rešili smo da se ne predamo i ne podlegnemo ovoj tužnoj priči, već da joj stanemo na kraj i poguramo profesiju kojom želimo da se bavimo.

Zbog toga, redakcija Balkanrocka i Oblakodera rešile su da udruže snage u osnaživanju rok scene u Srbiji, ali i regionu, a tim povodom, svečano, prave žurku i izložbu u petak 20.12. u Kvaki 22!

Nebeska šema je više od dobre šeme – to je novinarstvo puno duha, znanja, nasleđa, entuzijazma i volje da se smlaćuje sa muzičarima od velikih bina do najzabačenijih rupa.

Proslavite sa nama 13. rođendan Balkanrocka i ovaj ulazak u novu eru muzičkog novinarstva u Srbiji.

Veče počinjemo slušanjem domaće i strane muzike po izboru novinara, a od ponoći svira ni više ni manje - Moussaka! ✨

Baš kao i istoimeno jelo, Moussaka je bend pikantne mešavine klasičnih sastojaka i neklasičnih začina, od izvorne gitarske škole pedesetih do novokomponovane jugoslovenske estetike osamdesetih. Njihovo surfovanje na gitarama i instrumentalna eksplozija pod uticajem domaćeg melosa neće nikoga ostaviti ravnodušnim. Iza sebe imaju već 4 EP izdanja objavljena na Bandcamp-u.

https://www.youtube.com/watch?v=NldJsGZzg-Q

Ulaz: 200 dinara.

Event: https://www.facebook.com/events/1433409270142422/

Balkanrock: https://balkanrock.com/

Ostavi komentar