Oblakoder predstavlja: 5 obrada talentovanih mladih muzičarki i muzičara

Nakon muzičkog konkursa „Umetnost u izolaciji”, odabrali smo 5 mladih talentovanih muzičara i muzičarki, koji su nam poslali muzičke obrade. Upoznajte ih!

14. May 2020

U želji da vas upoznamo sa talentovanim mladim neafirmisanim umetnicima i umetnicama, po završetku konkursa „Umetnost u izolaciji”, rešili smo da vam predstavimo  njih 10 i njihove autorske radove.  Tim povodom odabrali smo još 5 mladih talentovanih muzičara i muzičarki, koji su nam poslali muzičke obrade. Ovom prilikom vam ih predstavljamo!

Milica Popović

Milica Popović ima 24 godine i studentkinja je na master studijama Filološkog fakulteta Univerziteta u Beogradu. Profesorka je francuskog jezika u Školi stranih jezika La Provence i članica organizacionog tima projekta Međunarodna studentska nedelja u Beogradu (International Student Week in Belgrade – ISWiB).

Miloš Aleksić

Miloš Aleksić je rođen 12. decembra 1997. godine u Prijedoru, Republika Srpska, BiH. Završio je Osnovnu školu „Desanka Maksimović“, kao i Osnovnu muzičku školu „Savo Balaban“, smer gitara. Pohađao je Gimnaziju „Sveti Sava“ u Prijedoru. Trenutno je student četvrte godine Fakulteta tehničkih nauka u Novom Sadu, smer Mehatronika. Član je SKUD „Dr. Mladen Stojanović“ u Prijedoru u sekciji tamburaškog i narodnog orkestra.

Pesma „Down to the waterline“ je delo britanskog rok benda „Dire Straits“ , sa njihovog prvog albuma „Sultans of swing“ iz 1978. godine.

Ivona Pavlović i Ana Rafailović

Ivona Pavlović i Ana Rafailović počele su zajedno da sviraju pre više od 5 godina na probama koje organizuje „Oktava“. Uz još polaznika te škole, zajedno su nastupale na mnogim mestima širom Srbije. Najviše vole da sviraju blues i rock.

„Lenny“ je instrumental koji je napisao Stevie Ray Vaughan. On je bio jedan od najuticajnijih i najinovativnijih gitarista 20. veka. Ovo je poslednja pesma sa njegovog prvog albuma „Texas Flood“. Stevie je ovu pesmu posvetio svojoj ženi Lorejn, i gitaru na kojoj je svirao ovu pesmu je nazvao Lenny. Takodje, to je Anina i Ivonina omiljena pesma pokojnog gitariste.

Sofija Joković

Sofija Joković je diplomirani komunikolog po profesiji. Sebe smatra kreativcem, koji  želi da pruži podršku ostalim kreativcima i zajedno sa njima stvara umetnost vrednu pamćenja.

Pored pesme Oluja“ , koja ju je inspirisala da je otpeva, ideja za video se rodila kao jedna od posledica karantina.  Kako smo bili ograničeni u pogledu kretanja i socijalno distancirani, video za cover je snimila u svom dvorištu. Editovanjem nekoliko kratkih Snapchat/Instagram videa, uz korišćenje filtera kojima neretko pribegavamo,  Sofija je pokušala da doprinese dinamici videa i učini ga još interesantnijim.

Ana Suton

Ana Suton ima 19 godina i dolazi iz malog mesta u Bosni i Hercegovini po imenu Jajce. Živi u Zagrebu, gde i studira. Muzika joj je hobi, ali i velika motivacija i inspiracija. U drugom razredu osnovne upisala je muzičku školu, ali je kratko pohađala, pa je nastavila s pevanjem kroz razne zborove, te na kraju u bendu.

„Wicked game, koju u originalu izvodi Chris Isaak, je jedna od Aninih najdražih pjesama.  Iako je pesma nastala 1989. godine, i dan danas se izvodi i prerađuje na razne načine.

 

Pratite nas na:

0 Comments

Pošalji komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Preporučeni tekstovi