fbpx

Odgovor producentske kuće „This and that” na kolumnu Marine Zec

Glavnom i odgovornom uredniku Marini Zec

Povodom teksta koji je objavljen na portalu oblakoder.org.rs pod nazivom "Mladost obojena melanholijom" objavljenog u četvrtak 20. decembra 2018. godine na osnovu Zakona o informisanju i medijima zahtevamo da bez odlaganja na portalu oblakoder.org. rs objavite sledeći demanti „This and That“ produkcije iz Beograda, kao izvršnog producenta serije „Jutro će promeniti sve“:

U Vašem tekstu se navode reči Borisa Vlastelice, na osnovu kojih se donosi zaključak kako je mladim bendovima, čija se muzika koristi u seriji „Jutro će promeniti sve“, uskraćena nadoknada za autorska prava. Iz prvobitnog zaključka zatim izvodite sledeći, a to je da je napravljen pravni prekršaj koji je oštetio muzičare pod izgovorom da im je učinjena usluga.

Smatramo da je u tekstu načinjena greška pozivanjem na jedan izvor informacija, odnosno na fejsbuk status Borisa Vlastelice, čime se u samom startu tekst, bez konsultacije sa bilo kojim drugim izvorom, oslanja na subjektivni stav samo jedne osobe.  

„This and that“ produkcija kao izvršni producent serije „Jutro će promeniti sve“ je sa svakim autorom čije je muzika korišćena u seriji sklopila ugovor sa kojim su obe strane bile saglasne i samim tim nikakav pravni prekršaj nije napravljen.

Zahvalni smo svim autorima i izdavačima čije su pesme doprinele kvalitetu naše serije.

Žao nam je što je pored uspešne saradnje sa preko 100 bendova uzeto mišljenje samo jednog muzičara s kojim nismo sarađivali.

Mi smo sa Borisom Vlastelicom bili u kontaktu pre 5 meseci i tada nismo uspeli da uspostavimo saradnju. Činjenica, da sada kada serija doživljava svoj najveći uspeh, on iznosi neistinite informacije,  nas navodi na zaključak da razlog njegovog komentarisanja serije zlonameran i da predstavlja pokušaj skretanja pažnje na samog sebe.  Svim netačnim informacijama koje je Boris izneo, ćemo se pravno pozabaviti.

Beograd, dana 21.12.2012. 

Foto: Printscreen Youtube

Ostavi komentar