fbpx
POGLEDAJ OBLAKODEROV NOVI PROJEKAT - TEKSTOVE O IT ISTORIJI JUGOSLAVIJE! Od prvog domaćeg računara i robota, preko kompjuterske audio i vizuelne umetnosti | POGLEDAJ OBLAKODEROV NOVI PROJEKAT - TEKSTOVE O IT ISTORIJI JUGOSLAVIJE! Od prvog domaćeg računara i robota, preko kompjuterske audio i vizuelne umetnosti | POGLEDAJ OBLAKODEROV NOVI PROJEKAT - TEKSTOVE O IT ISTORIJI JUGOSLAVIJE! Od prvog domaćeg računara i robota, preko kompjuterske audio i vizuelne umetnosti | POGLEDAJ OBLAKODEROV NOVI PROJEKAT - TEKSTOVE O IT ISTORIJI JUGOSLAVIJE! Od prvog domaćeg računara i robota, preko kompjuterske audio i vizuelne umetnosti | POGLEDAJ OBLAKODEROV NOVI PROJEKAT - TEKSTOVE O IT ISTORIJI JUGOSLAVIJE! Od prvog domaćeg računara i robota, preko kompjuterske audio i vizuelne umetnosti | POGLEDAJ OBLAKODEROV NOVI PROJEKAT - TEKSTOVE O IT ISTORIJI JUGOSLAVIJE! Od prvog domaćeg računara i robota, preko kompjuterske audio i vizuelne umetnosti |

Ogledala

U novoj virtelnoj izložbi predstavljamo odraze zabeležene korz objektiv Ive Pajković

23. September 2023

Iva Pajković rođena je i živi u Beogradu. Trenutno je student Master akademskih studija arhitekture. Pored arhitekture pronalazi se u keramici, gde spaja funkcionalnost i estetiku, i fotografiji, gde slikom nastoji da ovekoveči nevidljive momente.

Fotografija kao takva, za nju ne predstavlja samo puko zabeležavanje čistog i jasnog prikaza koji se nalazi ispred objektiva, već izraz kojim želi da prikaže nešto skrivenije od toga. To mogu biti sitni detalji, uglovi, senke, a nekad i pokreti kojim fotografija ne postaje samo zamrznuti deo sadašnjosti već iskazivanje određenog osećaja. Kroz različite tehnike, rotiranje fotografija, manipulacijom analogne fotografije i mogućnostima koje ona pruža dobija željene efekte. Jedna od tehnika je dupla ekspozicija gde se kadrovi prepliću i upotpunjuju, stvarajući novu realnost ili iluziju, slike prelaze iz jedne u drugu, stvarajući efekat suptilnog prelivanja i fotografija postaje „oslikana“. Prethodno jasni kadrovi ostaju u izmaglici novih. Ovim se nudi novo iskustvo gledanja i interpretacije fotografija, pobuđujući maštu i otvarajući prostor za razmišljanje o tome kako se naša percepcija može proširiti kroz kreativnu manipulaciju medija i to je ono što Ivu inspiriše.

Preporučeni tekstovi

Analogne beleške

Analogne beleške

U novoj virtuelnoj izložbi predstavljamo fotografije mladog autora Milana Stojkovića

Tu negde (u meni)

Tu negde (u meni)

Tu negde (u meni) predstavlja dugogodišnji niz pokušaja da shvatim sebe kao pojedinca i sebe kao deo nečeg mnogo većeg

Kamelija

Kamelija

U novoj foto reportaži Milana Todorovića donosimo pejzaže crnogorskog primorja i jugoslovenskog hotela Kamelija

Samo tren

Samo tren

U novoj virtuelnoj izložbi predstavljamo radove mlade pančevačke fotografkinje Natalije Stojanović

Pratite nas na:

0 Comments

Pošalji komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *