fbpx
STIGAO JE NOVI BROJ OBLAKODER MAGAZINA! NABAVI SVOJ PRIMERAK U SVIM BOOKA KNJIŽARAMA, ILI NAM PIŠI NA MEJL oblakodermagazin@gmail.com | STIGAO JE NOVI BROJ OBLAKODER MAGAZINA! NABAVI SVOJ PRIMERAK U SVIM BOOKA KNJIŽARAMA, ILI NAM PIŠI NA MEJL oblakodermagazin@gmail.com | STIGAO JE NOVI BROJ OBLAKODER MAGAZINA! NABAVI SVOJ PRIMERAK U SVIM BOOKA KNJIŽARAMA, ILI NAM PIŠI NA MEJL oblakodermagazin@gmail.com | STIGAO JE NOVI BROJ OBLAKODER MAGAZINA! NABAVI SVOJ PRIMERAK U SVIM BOOKA KNJIŽARAMA, ILI NAM PIŠI NA MEJL oblakodermagazin@gmail.com | STIGAO JE NOVI BROJ OBLAKODER MAGAZINA! NABAVI SVOJ PRIMERAK U SVIM BOOKA KNJIŽARAMA, ILI NAM PIŠI NA MEJL oblakodermagazin@gmail.com

Oblakoder merch   |    Newsletter    |    Patreon   |   Antifejk

Omiljenih 5 albuma: Ivan Kačavenda (Ivica)

Uskačite u ovaj topao, nežan i sanjiv ambijent, koji nam je pripremio Ivica!

27. December 2018

Dok preslušavate novi singl „Izvan okeana” beogradsko-pančevačkog indie dvojca Ivica, frontmen Ivan Kačavenda je za Oblakoder izdvojio svojih 5 omiljenih albuma. Uskačite u ovaj topao, nežan i sanjiv ambijent, koji nam je pripremio Ivica.

Connan Mockasin – Jassbusters (2018)

Gospodin Konan je najautentičnija ličnost poslednjih godina na svetskoj muzičkoj indi sceni. Toliko iskrenosti, originalnosti i hrabrosti ima u svemu što radi. Istinski sam jedva čekao da izda nešto novo posle podosta vremena. Album je sveden, topao, nežan, komunikativan i krajnje nenametljiv. Sonja je za Konana rekla: čovek-nežnost. 

 

Dana Gavanski – Spring demos (2017)

Danu sam skoro dobio u inboks od devojke koju lično (doskora) nisam poznavao. Prepoznala je moj senzibilitet, kaže. I to je bila ljubav na prvo slušanje, onako, stvarno. Pre koju nedelju Dana je svirala u Beogradu. Bio sam i zakasnio u potpunosti. Ali sam se upoznali i dogovorili kafu i planiranje zajedničkog koncerta. Sjajno veče sveukupno. Šteta zaista ako Kvaka 22 u januaru prestane s radom.

I have found a heart inside the things you have done

Dana je nežna i mila ptičica.

 

Sigur Ros – Route One (2018)

Moja velika ljubav još od srednjoškolskih dana. Sigur ros. I Island. Ne moram mnogo o njima. Ovaj album slušam dok pišem radove za master. Gotovo bešumno remek-delo islandskog sanjivog psihodeličnog ambijenta.

 

Tyler Burkhart – Marianne (2016)

Ne znam tačno kako, ali ovaj lo-fi dragulj od pre nekoliko godina ove zime naročito mi je aktuelan. Znam samo da mi se steže u grlu na pojedine tonove i zvukove. I dalje mi je nepoznanica odakle to izlazi iz mene i na koga i šta me tačno seća. Bila je zaljubljenost. I toliko mi prija ta i takva seta da ne prestajem da ga slušam.

 

Seine – Ljubav (pesma)

Pesma me na najlepši način progoni već nekoliko godina, i to od prvog slušanja. Predivni Ivča (Ivan Ščapec) ovde briljira svedenošću, iskrenošću i melodičnošću. Per exellence primer pravog akustičnog bedroom recording-a. I ne libim se nimalo da se pohvalim time da ju je pre godinu dana u Čiltonu odsvirao za mene. 

 

Naslovna fotografija: Marina Uzelac

Preporučeni tekstovi

Pratite nas na:

0 Comments

Pošalji komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *