fbpx
STIGAO JE NOVI BROJ OBLAKODER MAGAZINA! NABAVI SVOJ PRIMERAK U SVIM BOOKA KNJIŽARAMA, ILI NAM PIŠI NA MEJL oblakodermagazin@gmail.com | STIGAO JE NOVI BROJ OBLAKODER MAGAZINA! NABAVI SVOJ PRIMERAK U SVIM BOOKA KNJIŽARAMA, ILI NAM PIŠI NA MEJL oblakodermagazin@gmail.com | STIGAO JE NOVI BROJ OBLAKODER MAGAZINA! NABAVI SVOJ PRIMERAK U SVIM BOOKA KNJIŽARAMA, ILI NAM PIŠI NA MEJL oblakodermagazin@gmail.com | STIGAO JE NOVI BROJ OBLAKODER MAGAZINA! NABAVI SVOJ PRIMERAK U SVIM BOOKA KNJIŽARAMA, ILI NAM PIŠI NA MEJL oblakodermagazin@gmail.com | STIGAO JE NOVI BROJ OBLAKODER MAGAZINA! NABAVI SVOJ PRIMERAK U SVIM BOOKA KNJIŽARAMA, ILI NAM PIŠI NA MEJL oblakodermagazin@gmail.com

Oblakoder merch   |    Newsletter    |    Patreon   |   Antifejk

Omiljenih 5 mesta u Beogradu: Ana Vučković Denčić

Ana Vučković Denčić, dramaturškinja, spisateljica i novinarka za Oblakoder magazin izdvojila je pet omiljenih lokacija u gradu.

13. March 2019

Ana Vučković Denčić, dramaturškinja, spisateljica i novinarka za Oblakoder magazin izdvojila je pet omiljenih lokacija u gradu koje bi mogle da posluže i kao recept za idealan dejt – hrana, šetnja i filmovi. Bacite pogled na njen izbor u nastavku teksta.

Pelivan

Volim sve slatkiše, i sve škole mišljenja i spravljanja, i austrougarsku i grčko-tursku, američku i francusku, ali me za dve poslastičarnice vezuju posebno lepe uspomene. Jedna je poslastičarnica Kamila, koja više ne postoji, a koja se nekad nalazila u Makedonskoj, preko puta Doma Omladine. Tu su mi kao bebi punili flašicu bozom. Druga, koja je na sreću i dalje tu je Pelivan, u koju je moju mamu ujka vodio kad je bila mala. Volim starinski ambijent ovog mesta sa istorijom i pričom, kao i njihove kolače i sladoled, a omiljena kombinacija su mi šampita i baklava. Overdouz šećera, znam.

Pekara Spasa

U pekaru Spasa u Skadarliji vodio me je tata često kad sam bila mala, i to isključivo zbog lepinje sa gulašem. Zapravo, on je za sebe uvek uzimao sa gulašem, za mamu sa kajmakom, a ja sam jela pola- pola. Drago mi je da ponovo mogu, kada sam u gradu i kada sam gladna da jedem ovaj kalorični ukusni kombo.

SC Olimp

Imam tu sreću da živim na dva minuta od Sportskog centra Olimp, Tamo smo se kao deca igrali, trčali, išli na bazen. I ranije je bio lep, ali je sada preuređen I divan, ima sprave za vežbanje, teniske terene i atletsku stazu za trčanje. Otkrila sam rekreativca u sebi I navukla se na trčanje pre neku godinu, a to sigurno ne bi bilo tako da mi Olimp nije tako blizu. I da ne mirišu lipe, koje podižu motivaciju trkača.

Bulevar

Gotovo svako voli svoj kraj. Moj kraj je Zvezdara i na njoj Bulevar, nekad revolucije, a onda kralja Aleksandra, za većinu samo Bulevar. Kao maloj mi je bio predugačak i teško savladiv, a sada ga prođem za pola sata brzog hoda. Znam sve tramvajske stanice na njemu, ali i ulice koje ga seku. Imam utisak da mu znam svaku kocku. Kaže moja drugarica, koja je nekad živela blizu – ne moramo nigde da idemo, ovde kod nas imamo i pijacu i mesaru i šnajderku i da, još jedno starinsko mesto koje će se provući na ovoj listi – pekaru Kirćanski.

Jugoslovenska kinoteka

Kao što želim da vidim što više zemalja sveta, tako želim da vidim i što više filmova, pogotovo starih. Zato volim Kinoteku, u koju često idem i poslom. Volela bih da tamo budem još više i da gledam ono što nisam. I ono što jesam – ponovo.

Fotografije: Ana Vučković

Naslovna fotografija: Totalno Argh!

Preporučeni tekstovi

Pratite nas na:

0 Comments

Pošalji komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *