fbpx
STIGAO JE NOVI BROJ OBLAKODER MAGAZINA! NABAVI SVOJ PRIMERAK U SVIM BOOKA KNJIŽARAMA, ILI NAM PIŠI NA MEJL oblakodermagazin@gmail.com | STIGAO JE NOVI BROJ OBLAKODER MAGAZINA! NABAVI SVOJ PRIMERAK U SVIM BOOKA KNJIŽARAMA, ILI NAM PIŠI NA MEJL oblakodermagazin@gmail.com | STIGAO JE NOVI BROJ OBLAKODER MAGAZINA! NABAVI SVOJ PRIMERAK U SVIM BOOKA KNJIŽARAMA, ILI NAM PIŠI NA MEJL oblakodermagazin@gmail.com | STIGAO JE NOVI BROJ OBLAKODER MAGAZINA! NABAVI SVOJ PRIMERAK U SVIM BOOKA KNJIŽARAMA, ILI NAM PIŠI NA MEJL oblakodermagazin@gmail.com | STIGAO JE NOVI BROJ OBLAKODER MAGAZINA! NABAVI SVOJ PRIMERAK U SVIM BOOKA KNJIŽARAMA, ILI NAM PIŠI NA MEJL oblakodermagazin@gmail.com

Oblakoder merch   |    Newsletter    |    Patreon   |   Antifejk

Omiljenih 5 mesta u Beogradu: Iva Parađanin

Zamolili smo Ivu Parađanin da nam otkrije koje su to njene omiljene beogradske lokacije!

20. March 2019

Iva Parađanin je istoričarka umetnosti i novinarka. Njene tekstove/filmove ste sigurno nekada čitali/gledali na Vice-u. Nedavno je osvojila priznanje BeFem-a za feministički medijski doprinos. Ima mačku, voli sladolede. Živi u Zemunu. Zamolili smo je da nam otkrije koje su to njene omiljene beogradske lokacije. Uživajte.

Knjižara Booka

Gde god krenem ili odakle god da se vraćam, uvek podsvesno gledam da prođem pored ove knjižare kako bih neobavezno svratila da bacim pogled i vidim šta ima novo, a onda zaglavim unutra minimum narednih sat vremena. Čin biranja knjige je poseban ritual za mene kome volim da poklonim veliku pažnju. Mislim da nikad nisam izašla iz ove knjižare bez minimum dve knjige, a ukoliko baš ne mogu da odlučim, sednem popijem kafu, razmislim na miru. Redovno pratim sva njihova izdanja koja baš odgovaraju mom čitalačkom senzibilitetu, tako da čim vidim da se pojavilo nešto novo obavezno pohitam da uzmem ono što je izašlo sveže iz štampe. Preporuka za Lejlu Simani i “U vrtu ljudoždera” ko nije čitao. 

Dim 

Dim je novo mesto u gradu, u Cetinjskoj, u prostoru gde je nekada bio Kenozoik. Do sada sam tamo bila svega dva puta, ali je to bilo dovoljno da mi postane novo omiljeno mesto za izlazak vikendom, ili čašu vina posle posla radnim danima. Prostor je fenomenalan, naročito ogroman luster od perli koji ukrašava središnji deo i ljubičasti pliš kojim je presvučen nameštaj. Cela atmosfera ima neki njujorško-pariski vajb, a nedeljom se organizuju strava brančevi!

Aerodrom

Možda najinspirativnije mesto na kom volim da provodim vreme i ne radim ništa. Bogatstvo iskustva, profila, mini-radnji koje se dešavaju u jednom sterilnom, svetlom prostoru su ono što me beskrajno inspirše još otkad sam kao mala prvi put letela. Pre nego što otputujem negde avionom ne znam da li se više radujem samom putovanju, boravku na našem aerodromu, ili na onom gde bi trebalo da sletim. 

Crna Ovca

Sladoled je moj najdelotvorniji antidepresiv, kao i biranje ukusa. Moji omiljeni su maskarpone malina sa pečenim pistaćima i kruška u mleku sa orasnicama. Raj za PMS.

Zemunski krov

Ovaj krov ću iskoristiti da pod njega stavim sve što obožavam u Zemunu: od Bežanijske i bureka kod Petrovića, do pijace nedeljom, keja, ledenih kocki u Kapetaniji i letnjeg sunčanja na Lidu. Tek nekoliko godina živim u Zemunu, ali sam se brzo I lako adaptirala i pronašla omiljene kutke. Ipak, najomiljenije mesto je moja osmatračnica i krov na koji se preselim čim ogreje sunce. 

Preporučeni tekstovi

Pratite nas na:

0 Comments

Pošalji komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *