fbpx

Omiljenih 5 albuma: Ilija Duni (Ti)

Ilija Duni, iz beogradskog psihodeličnog pop dua Ti, je za naš magazin izdvojio pet albuma koji su mu obeležili ovu godinu.  Dakle, počnimo!

Khruangbin - Con Todo El Mundo (2018)

Na Khruangbin sam naleteo slucajno tokom njihovog nastupa na ACL festivalu u Ostinu, što je najlepši način da se otkrije novi bend, neposredno i bez preporuka. Zvučali su sveže i moćno, a ja sam se na licu mesta zarazio njihovim zvukom i od početka oktobra svakodnevno vrtim njihovu muziku, naročito Khruangbin @ Villain | Pitchfork Live nastup koji se može naći na YouTube.

XXXTentation - ? (2018)

X-a sam otkrio početkom godine, istražujući nove trap izvodjače. Za razliku od ostatka trap scene, čija je muzika uglavnom homogena i jednolična, X je prelazio iz jednog u drugi žanr prirodno i sa lakoćom. Kupio me direktnim tekstovima i muzikom koja gadja pravo u stomak. Na žalost ubijen je prilikom pljačke polovinom juna. Takav talenat se retko radja.

Stray Dogg - Look at the Moon (2018)

Ovaj album je svež, objavljen pre nedelju dana. Uživam u njemu, jer me uvodi u novu teritoriju kada je ovaj bend u pitanju. Pesme imaju minimalističku formu, produkcija je čista, svedna i direktna, atmosfera sjajna. Poslednja pesma na albumu je na srpskom, što je velika novina za ovaj sastav, nadam se ne i poslednja pesma na maternjem jeziku.

 

Yan Dusk - Lost in Phonk (2018)

Raskoljnkov je stigao, podzemlje slavi. Nova snaga na sceni, ima fantastične žive nastupe, atmosfera u publici kao na pank koncertima

Gazorpazorp - S/T EP (2018)

Moj favoriti nove bendovske scene, odlični koncerti, energija, pesme i zvuk, budućnost našeg rokenrola.

Ostavi komentar