Omiljenih 5 albuma: Ilija Duni (Ti)

Ilija Duni, iz beogradskog psihodeličnog pop dua Ti, je za naš magazin izdvojio pet albuma koji su mu obeležili ovu godinu. 

20. December 2018

Ilija Duni, iz beogradskog psihodeličnog pop dua Ti, je za naš magazin izdvojio pet albuma koji su mu obeležili ovu godinu.  Dakle, počnimo!

Khruangbin – Con Todo El Mundo (2018)

Na Khruangbin sam naleteo slucajno tokom njihovog nastupa na ACL festivalu u Ostinu, što je najlepši način da se otkrije novi bend, neposredno i bez preporuka. Zvučali su sveže i moćno, a ja sam se na licu mesta zarazio njihovim zvukom i od početka oktobra svakodnevno vrtim njihovu muziku, naročito Khruangbin @ Villain | Pitchfork Live nastup koji se može naći na YouTube.

 

XXXTentation – ? (2018)

X-a sam otkrio početkom godine, istražujući nove trap izvodjače. Za razliku od ostatka trap scene, čija je muzika uglavnom homogena i jednolična, X je prelazio iz jednog u drugi žanr prirodno i sa lakoćom. Kupio me direktnim tekstovima i muzikom koja gadja pravo u stomak. Na žalost ubijen je prilikom pljačke polovinom juna. Takav talenat se retko radja.

 

Stray Dogg – Look at the Moon (2018)

Ovaj album je svež, objavljen pre nedelju dana. Uživam u njemu, jer me uvodi u novu teritoriju kada je ovaj bend u pitanju. Pesme imaju minimalističku formu, produkcija je čista, svedna i direktna, atmosfera sjajna. Poslednja pesma na albumu je na srpskom, što je velika novina za ovaj sastav, nadam se ne i poslednja pesma na maternjem jeziku.

 

Yan Dusk – Lost in Phonk (2018)

Raskoljnkov je stigao, podzemlje slavi. Nova snaga na sceni, ima fantastične žive nastupe, atmosfera u publici kao na pank koncertima.

 

Gazorpazorp – S/T EP (2018)

Moj favoriti nove bendovske scene, odlični koncerti, energija, pesme i zvuk, budućnost našeg rokenrola.

 

 

Pratite nas na:

0 Comments

Pošalji komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Preporučeni tekstovi