fbpx
STIGAO JE NOVI BROJ OBLAKODER MAGAZINA! NABAVI SVOJ PRIMERAK U SVIM BOOKA KNJIŽARAMA, ILI NAM PIŠI NA MEJL oblakodermagazin@gmail.com | STIGAO JE NOVI BROJ OBLAKODER MAGAZINA! NABAVI SVOJ PRIMERAK U SVIM BOOKA KNJIŽARAMA, ILI NAM PIŠI NA MEJL oblakodermagazin@gmail.com | STIGAO JE NOVI BROJ OBLAKODER MAGAZINA! NABAVI SVOJ PRIMERAK U SVIM BOOKA KNJIŽARAMA, ILI NAM PIŠI NA MEJL oblakodermagazin@gmail.com | STIGAO JE NOVI BROJ OBLAKODER MAGAZINA! NABAVI SVOJ PRIMERAK U SVIM BOOKA KNJIŽARAMA, ILI NAM PIŠI NA MEJL oblakodermagazin@gmail.com | STIGAO JE NOVI BROJ OBLAKODER MAGAZINA! NABAVI SVOJ PRIMERAK U SVIM BOOKA KNJIŽARAMA, ILI NAM PIŠI NA MEJL oblakodermagazin@gmail.com

Oblakoder merch   |    Newsletter    |    Patreon   |   Antifejk

Open call za kolektivni performans Burn/Out

Performans će biti izveden 7. maja u 15 časova, na tri različite lokacije
12. April 2022.

Šta je Burnout? Stanje mentalne, emocionalne i fizičke iscrpljenosti koje je prouzrokovano dugotrajnim i intenzivnim stresom. U tim trenucima osoba oseća da ne može da izađe na kraj sa konstantnim zahtevima koji joj se nameću. Zahtevima kao što su visok nivo energije, lično postignuće, vitalnost, nošenje sa svakodnevnim stresom, dobar izgled, ispunjavajući društveni život, majčinstvo itd. Burnout crpi energiju osobe i umanjuje njenu produktivnost, dovodi do osećanja bespomoćnosti, bezvoljnosti, ozlojeđenosti i na kraju, potpune iscrpljenosti.

Šta je Burn/Out? Sam koncept performansa se oslanja na kolektivno učešće žena koje će vrištati u javnim prostorima Beograda. Tačnije na tri lokacije – prvo kod spomenika Stefanu Nemanji, zatim ispred platoa Skupštine, i na kraju ispred Fakulteta Likovnih umetnosti. Performans je naizled sirov i brutalan, međutim, iza ovog primordijalnog izliva emocija se nalazi umetnički izraz čija direktnost i snaga iskazuju bunt, provociraju reakciju i kritikuju sve od savremenog potrošačkog društva i uloge žene u njemu, produktivnosti kao potvrdi identiteta, rezigniranosti institucija, sistema u kome živimo i nasilje nad ženama koje ono perpetuira.  

Iznad svega, performans predstavlja kolektivni prostor za otvoreni diskurs i oslobađanje nagomilane tenzije i stresa, umesto dovođenja u dalje stanje izgaranja.

Performans je otvoren za sve žene koje žele da učestvuju, bez ograničenja u vidu godina, zanimanja, interesovanja itd.

Za učešće je potrebno popuniti samo prijavni formular, nakon čega ćemo ustanoviti sve detalje vezane za performans. Formular za prijavu se nalazi na linku.

Najnovije iz: Sanduče

Preporučeni tekstovi

Mujuice u Drugstore-u

Mujuice u Drugstore-u

Jedan od najznačajnijih umetnika elektronske muzike u Rusiji, nastupiće u beogradskom Drugstore-u, 9. februara, od 22 časa

Pratite nas na:

0 Comments

Pošalji komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *