fbpx
POGLEDAJ OBLAKODEROV NOVI PROJEKAT - TEKSTOVE O IT ISTORIJI JUGOSLAVIJE! Od prvog domaćeg računara i robota, preko kompjuterske audio i vizuelne umetnosti | POGLEDAJ OBLAKODEROV NOVI PROJEKAT - TEKSTOVE O IT ISTORIJI JUGOSLAVIJE! Od prvog domaćeg računara i robota, preko kompjuterske audio i vizuelne umetnosti | POGLEDAJ OBLAKODEROV NOVI PROJEKAT - TEKSTOVE O IT ISTORIJI JUGOSLAVIJE! Od prvog domaćeg računara i robota, preko kompjuterske audio i vizuelne umetnosti | POGLEDAJ OBLAKODEROV NOVI PROJEKAT - TEKSTOVE O IT ISTORIJI JUGOSLAVIJE! Od prvog domaćeg računara i robota, preko kompjuterske audio i vizuelne umetnosti | POGLEDAJ OBLAKODEROV NOVI PROJEKAT - TEKSTOVE O IT ISTORIJI JUGOSLAVIJE! Od prvog domaćeg računara i robota, preko kompjuterske audio i vizuelne umetnosti | POGLEDAJ OBLAKODEROV NOVI PROJEKAT - TEKSTOVE O IT ISTORIJI JUGOSLAVIJE! Od prvog domaćeg računara i robota, preko kompjuterske audio i vizuelne umetnosti |

Otvara se foto izložba u Bazi Kulturnih Zbivanja

Izložba Unity in diversity biće otvorena 21. januara u 18 časova
16. January 2023.

Unity in diversity je jedinstveni nemačko-srpski projekat pri kome dva fotografa, Beba Ilić i Ana Todorović, istražuju značenje bliskosti zajedno sa modelom Iskrom Drašković. Kroz fotografiju i performans, tri umetnice će se ujediniti u svojoj želji za unifikacijom i solidarnošću, i pokušati da otkriju što zapravo leži iza nečije persone.

Cilj ove manifestacije jeste umrežavanje mladih stvaralaca, razmena ideja, kao i postavljanje temelja za buduću saradnju srpskih umetnika i Evropskog parlamenta. Ovo je prva izložba Bebe Ilić u Srbiji, te će publika imati priliku da razgovara sa njom, pozira, i samim time postane deo njenog rada.

Beba Ilić je fotograf srpko-grčkog porekla, rođena u Nemačkoj. Njen projekat #pogledajte premijerno je izložen u galeriji Kooperative K (čiji je ona član) u Hagenu pre pet godina, i od tada je proputovao celu Nemačku. Ova serija fotografija predstavlja kolekciju portreta sa zanimljivim detaljem – duplom ekspozicijom ruku koje prekrivaju lice kao simbol povezanosti koja prevazilazi razlike. Projekat #pogledajte učinio je baš to – već dugi niz godina spaja ljude potpuno različitog porekla, rase, religije i nacionalnosti. Nakon impresivnog početka karijere u Nemačkoj, Beba će svoj projekat predstaviti i u Srbiji, time krčeći put budućoj saradnji nemačkih i srpskih umetnika.

„Moj cilj je da probudim ljude, da budemo aktivni i da preuzmemo odgovornost. Projekat treba da podseća koliko je važna građanska hrabrost, humanost i moral” – Beba Ilić, Ana Todorović i Iskra Drašković.

Ana Todorović živi u Beogradu i bavi se budoar fotografijom. Ovaj tip fotografije kombinuje lepu umetnost, glamur i portret fotografiju, na taj način prikazujući intimnu stranu običnih ljudi koja bez objektiva kamere retko dolazi do izražaja.

Iskra Drašković, fitnes instruktorka i model, pozirala je za Anine najnovije serijale fotografija koje ističu elegantnu stranu erotske fotografije. Ove dve umetnice žele da zajedničkim snagama inspirišu žene i pomognu im da pronađu sopstvenu interpretaciju ženstvenosti, senzualnosti, kao i da zavole svoje telo.

Baza Kulturnih Zbivanja

Baza je udruženje koji ima za cilj unapređivanje i razvoj kulture i umetnosti, kao i pružanje podrške mladim umetnicima organizovanjem različitih aktivnosti, sa posebnim akcentom na izložbe, promociju, radionice i edukaciju. Jedan od osnovnih postulata Baze jeste umrežavanje umetnika i stvaralaca na prostoru Balkana i šire, kao i saradnja sa regionalnim i međunarodnim inicijativama koje dele slične vrednosti i ciljeve. Svesni sve
većih izazova u vezi sa digitalizacijom i svojevrsne otuđenosti mlađe populacije, Baza želi da kroz aktivnu involviranost mladih umetnika i stvaraoca, stvara inovativni, multidisciplinarni, kulturni sadržaj koji bi promovisao univerzalne vrednosti slobode, zajedništva, inkluzije i demokratije.

Najnovije iz: Sanduče

Ment Ljubljana slavi 10. rođendan

Deseto izdanje festivala muzičkih otkrića, koje se prostire na 15 koncertnih i konferencijskih prostora širom Ljubljane, uključuje nastupe više od 80 evropskih umetnika

Preporučeni tekstovi

Pratite nas na:

0 Comments

Pošalji komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *