fbpx

Otvaranje 20. Bitef Polifonije

Otvaranje jubilarne dvadesete Bitef Polifonije održano je u četrvrtak, 19. septembra, u Ustanovi kulture "Stari grad".

19. September 2019

Otvaranje jubilarne dvadesete Bitef Polifonije održano je u četrvrtak, 19. septembra, u Ustanovi kulture “Stari grad”. Reč je o tradicionalnom pratećem programu najpoznatijeg domaćeg pozorišnog festivala pod sloganom Od prvog zagrljaja koji će trajati do 25. septembra.

Otvaranje pod nazivom“Samo pratimo vašu igru”, održalo se od 12 do 13 časova, gde su prezenteri bili nosioci ovogodišnjeg programa, a učestvovalo je čak dvadeset članova uredničkog tima. Za realizaciju ovog događaja zaslužni su Centar za dramu u edukaciji i umetnosti CEDEUM, Nacionalni centar Međunarodne asocijacije za dramu, pozorište i obrazovanje IDEA – u koprodukciji sa Bitef teatrom,

Ovogodišnja manifestacija biće obeležena raznovrsnim događajima sa cljem stvaranja polifone zajednice između učesnika i izvođača putem interakcije kroz predstave, performanse, radionice, razgovore i pokretanje novih inicijativa.

Motiv je započinjanje ljubavi iz početka ili obnavljanje iste i oslanja se na slogan ovogodišnjeg 53. Bitef-a. Koncept se sastoji iz zbližavanja i počinjanja konverzacije među prisutnima u vidu dijaloga ištampanog na papiru, što za cilj ima stvaranje otvorene atmosfere kroz interaktivnu radionicu i zagrljaje.

Posetioci su pozvani da zajedno učestvuju u kreiranju instalacije na zidu Ustanove kulture “Stari grad” sačinjene od crvene vunice, kao i pravljenju kreacija od raznih dostupnih predmeta.

Imperativ interaktivnosti i posrednog kontakta doprineo je posebnosti ovog događaja. Sve je uokvireno crvenim končićima koje su organizatori prisutnima vezali oko ruku – za sreću, ali i kao simbol početka ljubavi i prvog zagrljaja.

Autorka teksta i fotografija: Mila Miljković

Naslovna fotografija: BITEF

Pratite nas na:

0 Comments

Pošalji komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *