fbpx
POGLEDAJ OBLAKODEROV NOVI PROJEKAT - TEKSTOVE O IT ISTORIJI JUGOSLAVIJE! Od prvog domaćeg računara i robota, preko kompjuterske audio i vizuelne umetnosti | POGLEDAJ OBLAKODEROV NOVI PROJEKAT - TEKSTOVE O IT ISTORIJI JUGOSLAVIJE! Od prvog domaćeg računara i robota, preko kompjuterske audio i vizuelne umetnosti | POGLEDAJ OBLAKODEROV NOVI PROJEKAT - TEKSTOVE O IT ISTORIJI JUGOSLAVIJE! Od prvog domaćeg računara i robota, preko kompjuterske audio i vizuelne umetnosti | POGLEDAJ OBLAKODEROV NOVI PROJEKAT - TEKSTOVE O IT ISTORIJI JUGOSLAVIJE! Od prvog domaćeg računara i robota, preko kompjuterske audio i vizuelne umetnosti | POGLEDAJ OBLAKODEROV NOVI PROJEKAT - TEKSTOVE O IT ISTORIJI JUGOSLAVIJE! Od prvog domaćeg računara i robota, preko kompjuterske audio i vizuelne umetnosti | POGLEDAJ OBLAKODEROV NOVI PROJEKAT - TEKSTOVE O IT ISTORIJI JUGOSLAVIJE! Od prvog domaćeg računara i robota, preko kompjuterske audio i vizuelne umetnosti |

Otvaranje izložbe For You Page umetnika Marije Kauzlarić, Sonje Radaković i Marka Tirnanića

Autori za sobom beleže višegodišnju istoriju zajedničkog rada i učestvovanja na izložbama kao trio, kako u Srbiji tako i u inostranstvu
15. November 2023.

Otvaranje nove izložbe pod nazivom For You Page, u okviru koje Marija Kauzlarić, Sonja Radaković i Marko Tirnaninć predstavljaju novi sadržaj kojii je nastao kao rezultat saradnje i kao odgovor na poziv za izlaganje galerije Kvaka 22, biće otvorena 18. novembra 19 časova. Autori za sobom beleže višegodišnju istoriju zajedničkog rada i učestvovanja na izložbama kao trio, kako u Srbiji tako i u inostranstvu.

Marija Kauzlarić rođena 1970. Godine u Beogradu, Jugoslavija. Diplomirala 1999.godine na slikarskom odseku Akademije likovnih umetnosti u klasi prof. Radomira Reljića, u Beogradu. 2002.god. Upisala postdplomske studije, specijalizacija metodike likovnog obrazovanja. 

Od 2006. članica je ULUS-a i u statusu je samostalnog umetnika. Učestvovala u osnivanju i član je više umetničkih i društveno angažovanih gupa i organizacija: ZASEDA; Kultura na kant; Domiraj; ZMUC; Bura. U periodu od 2014-17 članica umetničkog saveta Galerije Savremene umetnosti u Pančevu. Realizovala na desetine projekata iz oblasti kulture i umetnosti. Održala deset samostalnih i učestvovala u preko pedeset kolektivnih izložbi i umetničkih projekata u zemlji i inostranstvu. U svom umetničkom radu bavi se problemima komunikacije, identiteta i reprezentacije, vezanim za pitanja hermetičke strukture današnje umetnosti koja često ne može uticati na stvarne društvene odnose. Kroz učestale religiozne i društvene okvire, njen rad često je vezan za duh mesta, odnosno za lokalnu situaciju i nasleđe.

Sonja Radaković (1989, Belgrade) je vizuelna umetnica koja aktivno izlaže od 2007. Učestvovala je na velikom broju samostalnih i grupnih izložbi i projekata u zemlji i inostranstvu. Osnovne i master studije slikarstva završila je na Akademiji umetnosti u Novom Sadu gde trenutno pohađa doktorske studije iz oblasti Likovnih umetnosti i radi kao viši stručni saradnik na predmetu Slikanje. Višestruka je dobitnica stipendije Fonda za mlade talente Republike Srbije, Erasmus+ programa i nagrada iz oblasti slikarstva. Dobitnica je nagrade 58. Oktobarskog salona u Beogradu. Iako je prvenstveno započela umetničku karijeru sa slikarstvom, preferira da deluje interdisciplinarno, trenutno se najviče fokusirajući na performans.

Marko Tirnanić rođen je 1985. godine u Smederevu, Srbija. Akademiju likovnih umetnosti završio je u Beogradu, gde je završio i master studije na odseku slikarstvo. Aktivno izlaže kako u Srbiji, tako i u inostranstvu, na Tajlandu, u Hrvatskoj, Austriji, Nemačkoj, Bosni i Hercegovini i Holandiji. Na poziv Ministarstva Kulture Austrije i Kultur kontakta boravio tri meseca u Austriji u okviru rezidencijalnog programa MuseumsQuartier, Q21 u Beču. Zapaženi su video-radovi i instalacije koje je radio u javnom prostoru, ispred Narodne skuštine republike Srbije, ali i u intimnim prostorima, za mali broj posetilaca. Marko u svom radu istražuje odnos moći, pojedinca i države, odnos dominantnog i poniženog, nadziranih kretanja, kontrole i sloboda. Njegove postavke uvek uključuju publiku i pozicioniraju je u određeni odnos prema radu. Za rad “Free will” (Slobodna volja) dobio je prvunagradu u okviru “Unpleasant Design Competition” u Hagu, Holandija.

Najnovije iz: Sanduče

Preporučeni tekstovi

Pratite nas na:

0 Comments

Pošalji komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *