fbpx
POGLEDAJ OBLAKODEROV NOVI PROJEKAT - TEKSTOVE O IT ISTORIJI JUGOSLAVIJE! Od prvog domaćeg računara i robota, preko kompjuterske audio i vizuelne umetnosti | POGLEDAJ OBLAKODEROV NOVI PROJEKAT - TEKSTOVE O IT ISTORIJI JUGOSLAVIJE! Od prvog domaćeg računara i robota, preko kompjuterske audio i vizuelne umetnosti | POGLEDAJ OBLAKODEROV NOVI PROJEKAT - TEKSTOVE O IT ISTORIJI JUGOSLAVIJE! Od prvog domaćeg računara i robota, preko kompjuterske audio i vizuelne umetnosti | POGLEDAJ OBLAKODEROV NOVI PROJEKAT - TEKSTOVE O IT ISTORIJI JUGOSLAVIJE! Od prvog domaćeg računara i robota, preko kompjuterske audio i vizuelne umetnosti | POGLEDAJ OBLAKODEROV NOVI PROJEKAT - TEKSTOVE O IT ISTORIJI JUGOSLAVIJE! Od prvog domaćeg računara i robota, preko kompjuterske audio i vizuelne umetnosti | POGLEDAJ OBLAKODEROV NOVI PROJEKAT - TEKSTOVE O IT ISTORIJI JUGOSLAVIJE! Od prvog domaćeg računara i robota, preko kompjuterske audio i vizuelne umetnosti |

Otvoren konkurs za prvi Junior Rok kamp za devojčice

Kamp će biti održan u Novom Sadu, od 8. do 12. januara, u SKCNS ,,Fabrika”
21. November 2023.

Ove zime, devojčice uzrasta od 10 do 12 godina iz cele Srbije imaće priliku da se oprobaju u sviranju instrumenata i pevanju na prvom Junior Rok kampu za devojčice koji će se održati u Novom Sadu od 8. do 12. januara 2024. godine u SKCNS ,,Fabrika”. Konkurs za učešće u Junior Rok kampu za devojčice otvoren je do 9. decembra 2023. godine.

Junior Rok kamp za devojčice je jedini kamp u ovom delu Evrope koji je namenjen devojčicama koje se interesuju za rok muziku i koje žele da nauče osnove ili da usavrše sviranje gitare, bas gitare, klavijatura ili bubnjeva. Ove godine Junior Rok kamp nudi novi smer – pevanje, te će devojčice koje odaberu ovaj smer imati priliku da nauče osnovne tehnike pevanja. Mentorski tim na kampu činiće 8 domaćih muzičarki mlađe generacije sa alternativne muzičke scene, koje pored formalnog muzičkog obrazovanja, aktivno stvaraju i sviraju u različitim bendovima.

Rok kamp za devojčice organizuje kolektiv mladih žena Femix od 2017. godine u cilju pružanja podrške devojčicama od najranijeg uzrasta da se oprobaju u sviranju, pevanju, stvaranju i produciranju muzike, kako bi potencijalno u budućnosti neke od učesnica kampa, ukoliko to požele, mogle osnažene i ohrabrene da nastave da se bave muzikom. Organizatorke kampa se svake godine trude da posete drugi grad u Srbiji, kako bi kamp bio pristupačan svim devojčicama u našoj zemlji.

Prethodno muzičko obrazovanje za učešće u kampu nije obavezno, ali jeste važno da je devojčica muzikalna i da ima osećaj za ritam. Takođe, nije neophodno posedovanje sopstvenog instrumenta za učešće u kampu.

Junior Rok kamp za devojčice biće organizovan kao dnevni kamp, što znači da na kampu ne postoji opcija za spavanje. Osim dnevnih muzičkih radionica, u program kampa su uključene i edukativne radionice na kojima će devojčice imati mogućnost ličnog rasta i razvoja, kao i jačanja samopoštovanja i samopouzdanja!

Poslednjeg dana kampa, 12. januara, na otvorenoj sceni SKCNS „Fabrika“ održaće se javni nastup devojčica učesnica kampa na kojem su dobrodošli roditelji, bake i deke, porodice, prijatelji/ce, mediji i svi zainteresovani posetioci!

Više informacija o kampu, kao i prijavni formular svi zainteresovani mogu pronaći na sajtu Rok kampa za devojče.

Fotografije: Kaća Dimitrijević

Najnovije iz: Sanduče

Preporučeni tekstovi

Pratite nas na:

0 Comments

Pošalji komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *